Colleges & Masterclasses

donderdag 30 mrt 2023, 16.00 - 17.15

CIRCL College Tour #34: Anjo Travaille over het beïnvloeden en uitlokken van duurzaam gedrag

Duurzame keuzes van overheden, bedrijven en burgers kan je alleen uitlokken met kennis van hersenen en gedrag.

Gratis toegang

CIRCL & Livestream

In samenwerking met

ABN AMRO
retina-350px-logo-bovenkamers
Het groene brein2

Terug naar de collegebanken met CIRCL College Tour! In dit programma leer je alles over thema's die relevant zijn voor de transitie naar een duurzame, circulaire economie. Iedere maand nodigen we een expert, professor of visionair uit om een hoorcollege te geven over de ontwikkelingen op het thema dat centraal staat.

Met in deze editie: Anjo Travaille

Wil jij ook bijdragen aan een duurzamere wereld, dan ben je waarschijnlijk niet de enige! Gelukkig zijn ook overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties actief betrokken. Ze eisen steeds meer duurzaam gedrag van hun medewerkers, klanten, stakeholders en burgers. Maar hoe zorgen we ervoor dat mensen hun gedrag daadwerkelijk veranderen?

Het is algemeen bekend dat ons gedrag sterk verbonden is met onze gewoonten en onbewuste patronen. Laten we de realiteit onder ogen zien. Gewoonten veranderen is niet altijd gemakkelijk. Bovendien worden onze hersenen geregeerd door emoties en zijn geïnformeerde verhalen vaak niet voldoende. Gelukkig zijn er manieren om andere keuzes aan te moedigen. Door de juiste prikkels te geven, kunnen mensen worden gestimuleerd om andere keuzes te maken.

Ben jij ook nieuwsgierig geworden? Meld je dan snel aan om in deze aflevering meer te leren over hoe je jouw doelgroep kunt sturen richting duurzame keuzes!

Met in dit college onder anderen

CIRCL College Tour
Terug naar de collegebanken met CIRCL College Tour! In dit programma leer je alles over thema's die relevant zijn voor de transitie naar een duurzame, circulaire economie. Iedere aflevering nodigen we een expert, professor of visionair uit om een hoorcollege te geven over de ontwikkelingen op het thema dat centraal staat.
Naar reeks