Colleges & Masterclasses

woensdag 7 feb, 12.00 - 13.15

CIRCL College Tour #39: Tim van Hattum over groene klimaatoplossingen

Geen doembeeld maar een groen beeld. Zeven routes naar een hoopvolle toekomst.

Gratis toegang

Livestream

In samenwerking met

ABN AMRO
5f838ec1-b5f5-42c9-ae1e-4e0970f9baf3_WUR_logo_1000px_fc1ee0eb_530x156
cropped-SustainaLab_Logo_CMYK-1-175×84

Vanuit het Sustainalab in Amsterdam, gaat Henk Hofstede in dit college in gesprek met Tim van Hattum over de uitdagingen van klimaatverandering en biodiversiteitsverlies. Vanuit zijn expertise belicht hij hoe we door samenwerking met de natuur en gebruik maken van technologie een groene toekomst kunnen realiseren. Hij deelt praktische inzichten en inspireert tot actie voor een duurzame wereld.

Terug naar de collegebanken met CIRCL College Tour! In dit programma leer je alles over thema’s die relevant zijn voor de transitie naar een duurzame, circulaire economie. Iedere maand nodigen we een expert, professor of visionair uit om een hoorcollege te geven over de ontwikkelingen op het thema dat centraal staat.

Met in deze editie: Tim van Hattum

Klimaatverandering en het verlies aan biodiversiteit zijn dé grootste uitdagingen van onze tijd. We worden de laatste jaren steeds vaker overspoeld met doemscenario’s en beelden van overstromingen, extreme droogte en bosbranden. Al die berichten zijn zorgwekkend. Maar er is geen tijd om te wanhopen. Het is tijd voor actie!

Het goede nieuws is dat de meeste oplossingen om klimaatverandering aan te pakken al beschikbaar zijn. De belangrijkste oplossing is om onze samenleving meer in balans te brengen met de natuur. Als we beter gaan samenwerken met de natuur én op grote schaal slimme technologie inzetten, ziet onze toekomst er weer hoopvol uit. Tim neemt je – in zeven routes – mee op reis naar een hoopvolle toekomst en laat zien waarom Nederland koploper groene klimaatoplossingen kan worden.

Tim van Hattum is Hoofd van het Klimaatprogramma bij Wageningen University & Research en auteur van het boek de Only Planet Klimaatgids voor de 21ste Eeuw. Hij heeft ruim 20 jaar ervaring als consultant, beleidsadviseur en onderzoeker op het grensvlak van water en klimaat. Met collega’s ontwikkelde hij een groene toekomstvisie voor Nederland in 2120 waarmee hij veelvuldig in de media was en tientallen lezingen gaf. Met het boek Only Planet, Klimaatgids voor de 21ste eeuw wil hij jong en oud inspireren en laten zien dat het nog niet te laat is om een groene toekomst te creëren.

Bron: wur.nl

CIRCL College Tour
Terug naar de collegebanken met CIRCL College Tour! In dit programma leer je alles over thema's die relevant zijn voor de transitie naar een duurzame, circulaire economie. Iedere aflevering nodigen we een expert, professor of visionair uit om een hoorcollege te geven over de ontwikkelingen op het thema dat centraal staat.
Naar reeks