dinsdag 12 mrt 2019, 04.00

De duurzame toekomst van Noord-Holland

Wie moeten we kiezen op 20 maart als we een duurzame provincie willen?
parker-johnson-779902-unsplash politics

Gratis toegang

CIRCL - Event Space

Ontwikkeld door

In samenwerking met

PDZ

Op 20 maart gaan we naar de stembus! Duurzaamheid is een belangrijk item bij de provinciale verkiezingen. We moeten met z'n allen energie besparen, meer duurzame energie opwekken en kringlopen sluiten. Wat pakken de politici als eerste aan als zij het voor het zeggen krijgen? Waar komen de windmolens en zonneparken? Waar maken zij geld voor vrij? En wat is er volgens hen nodig om de circulaire economie te versnellen?

De provincie heeft de doelstelling om in 2050 energieneutraal zijn. Wat komt hier eigenlijk al van terecht? Het windbeleid van de provincie was de afgelopen jaren niet erg vooruitstrevend en veel decentrale initiatieven voor windmolens werden afgewezen door het provinciebestuur. Welke ambities hebben de partijen nu? Siward Zomer, voorzitter van Energiecoöperatief de Windvogel, deelt deze avond zijn ervaringen en zet de discussie over duurzame opwekking neer.

Ook moeten er in 2030 50% minder grondstoffen vernietigd worden. Dit vraagt om anders denken en daarnaast vooral om actie! Roon van Manen, hoofd Circular en Renewable Industry van het Havenbedrijf Amsterdam, zal deze avond de discussie over de circulaire economie inleiden. Welke partijen hebben het lef om de economie echt te transformeren!?

Verwacht een scherp debat tussen de belangrijkste politieke partijen en pak je kans de politici duidelijk te maken wat jij van hen verwacht voor de toekomst!