dinsdag 24 mei 2022, 16.00 - 18.15

Circl X Eindhoven: Beyond Zero

Laat je inspireren door de bekroonde Beyond Zero film en formuleer concrete stappen om te verduurzamen. Het programma vindt op locatie plaats in de ABN AMRO vestiging op de Vestdijk in Eindhoven.
pexels-photo-1557853

Gratis toegang

Het VN klimaatpanel IPCC concludeerde een aantal weken geleden dat klimaatverandering nog ernstigere gevolgen voor mens en natuur heeft dan eerder werd gedacht. De wereldwijde effecten, die we zelf ook beginnen te ervaren, zijn nu al ingrijpend en deels onomkeerbaar. De tijd om maatregelen te nemen om nog ernstigere consequenties te voorkomen, tikt snel weg. Om opwarming van de aarde tot 1,5 graad te beperken zijn de maanden tot 2030 cruciaal. Inmiddels zijn er nog maar 94 maanden te gaan. Tijd om actie te ondernemen is nu. In deze sessie leer je aan de hand van de bekroonde ‘Beyond Zero’ documentaire hoe je een transformeert naar een CO2-negatieve onderneming. En je formuleert welke concrete stappen jij als professional of ondernemer kunt zetten om deze omslag in gang te zetten.

Een ding staat vast: we zullen broeikasgassen uitstoot moeten halveren om in een 1,5 graads-samenleving uit te komen met een leefbaar klimaat. Er zijn nog 94 maanden om deze klimaatdoelen te halen. Van klimaatpioniers weten we dat het mogelijk is.

Over de film
Na een levensveranderende openbaring begint de CEO van een wereldwijd beursgenoteerd bedrijf aan een missie met hoge inzet om tegen 2020 alle negatieve milieueffecten te elimineren. Om te slagen, moeten ze diep scepticisme overwinnen, de status-quo opgeven en een nieuwe industriële revolutie ontketenen . Beyond Zero biedt een inspirerende routekaart voor bedrijven hoe de klimaatverandering te kunnen omkeren.

Bekijk hieronder de trailer:

Let op: Het programma vind op locatie plaats in de ABN AMRO vestiging op de Vestdijk in Eindhoven. Via de aanmeldknop kun je je aanmelden op abnamro.nl.