wo 15 jun 2022, 12.00 - 14.15

Circl X Utrecht: Beyond Zero

Laat je inspireren door de bekroonde Beyond Zero film en formuleer concrete stappen om te verduurzamen. Het programma vindt op locatie plaats in de ABN AMRO vestiging op het Stadsplateau 20 in Utrecht.
Gratis toegang

Het VN klimaatpanel IPCC concludeerde een aantal weken geleden dat klimaatverandering nog ernstigere gevolgen voor mens en natuur heeft dan eerder werd gedacht. De wereldwijde effecten, die we zelf ook beginnen te ervaren, zijn nu al ingrijpend en deels onomkeerbaar. De tijd om maatregelen te nemen om nog ernstigere consequenties te voorkomen, tikt snel weg. Om opwarming van de aarde tot 1,5 graad te beperken zijn de maanden tot 2030 cruciaal. Inmiddels zijn er nog maar 91 maanden te gaan. Tijd om actie te ondernemen is nu. In deze sessie leer je aan de hand van de bekroonde ‘Beyond Zero’ documentaire hoe je een transformeert naar een CO2-negatieve onderneming. En je formuleert welke concrete stappen jij als professional of ondernemer kunt zetten om deze omslag in gang te zetten.

Een ding staat vast: we zullen broeikasgassen uitstoot moeten halveren om in een 1,5 graads-samenleving uit te komen met een leefbaar klimaat. Er zijn nog 91 (!) maanden over om deze klimaatdoelen te halen. Van klimaatpioniers weten we dat het mogelijk is; de oplossingen zijn er al. Het is nu aan professionals om deze toe te passen in de praktijk. Formuleer tijdens de bijeenkomst concrete stappen die jij als professional of ondernemer kunt zetten.

100 Months to Change
Dit programma is ontwikkeld in samenwerking met het platform 100 Months to Change. Zij hebben als missie 1 miljoen professionals te inspireren om te versnellen in hun klimaatwerk en op grote schaal organisaties te transformeren naar een klimaatbestendige toekomst. 100 Months to Change bundelt de krachten van experts, professionals en organisaties.

Over de film
Na een levensveranderende openbaring begint de CEO van een wereldwijd beursgenoteerd bedrijf aan een missie met hoge inzet om tegen 2020 alle negatieve milieueffecten te elimineren. Om te slagen, moeten ze diep scepticisme overwinnen, de status-quo opgeven en een nieuwe industriële revolutie ontketenen . Beyond Zero biedt een inspirerende routekaart voor bedrijven hoe de klimaatverandering te kunnen omkeren.

Bekijk hieronder de trailer:

Let op: Het programma vind op locatie plaats in de ABN AMRO vestiging op Stadsplateau 20 in Utrecht. Via de aanmeldknop kun je je aanmelden op abnamro.nl.

Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.