Colleges & Masterclasses

dinsdag 6 sep 2022, 16.30 - 17.30

Circl X Utrecht: Verborgen Impact

Effectief verduurzamen door inzicht in jouw verborgen impact. Het programma vindt op locatie plaats in de ABN AMRO vestiging op Stadsplateau 20 in Utrecht.
Babette-Porcelijn-FrankbyRenee-no-background-1016×1024

Gratis toegang

Niemand is tegen een veilige en welvarende wereld. Toch maken we in ons dagelijks leven en op ons werk veel beslissingen die hier niet aan bijdragen. Hoe mooi zou het zijn als we elkaar, ook in 2050, een oprecht gelukkig nieuwjaar kunnen wensen? In deze lezing legt Babette Porcelijn verschillende thema’s bloot die van invloed zijn op een gelukkig leven, ook voor toekomstige generaties. En geeft ze inzicht in impact zodat je de volgende dag al aan de slag kan met effectief impact maken op je werk maar ook in het dagelijks leven.

Thema’s zoals welzijn, gelijke kansen, de economie, natuurlijke hulpbronnen, beleid en een veilige planeet hebben invloed op ons geluk. Babette legt de samenhang tussen al die onderwerpen bloot, zodat er een helder beeld ontstaat welke ingrepen ons de meeste voorspoed zullen brengen.

Denk bijvoorbeeld aan de verborgen impact van de producten die jouw bedrijf verkoopt, de producten of diensten waarin je investeert of de spullen die je koopt. De meeste impact heeft al plaatsgevonden voordat een product in de winkel ligt. Als deze verborgen impact wordt meegenomen kun je veel effectiever verduurzamen. In deze lezing krijg je heldere inzichten over de valkuilen en blinde vlekken in een verduurzamingsaanpak. Deze inzichten worden vertaald naar de praktijk: waar kan jij in jouw bedrijf of project mee aan de slag, en vooral: hoe? Want wij, als crew van de planeet, kunnen het verschil maken. Als we onze slagkracht kennen. En die gebruiken.

Over Babette Porcelijn
Met haar studie Industrieel Ontwerpen aan de TU delft heeft ze alles geleerd over processen en ketenanalyse. In 2016 heeft ze uitvoering onderzoek gedaan naar welke rol de westerse consumenten hebben in klimaatverandering en andere duurzaamheidsvraagstukken. Dit resulteerde in het boek ‘Verborgen Impact’ en een tool om jouw verborgen impact in kaart te brengen.

                                                                                                                                                                      Let op: Het programma vind op locatie plaats in de ABN AMRO vestiging op Stadsplateau 20 in Utrecht. Via de aanmeldknop kun je je aanmelden op abnamro.nl.