Talkshow

vrijdag 21 mrt, 12.00 - 14.30 CET

Circulair bouwen & ontwikkelen in de praktijk – Amsterdam

Samenwerken aan het verbeterpotentieel in projecten
WVDCE’24titelbeeld zonder datum

In samenwerking met

ABN AMRO

CSRD, een vloek of een zegen? Een vloek voor diegenen die de regelgeving zien als een uitgebreide afvinklijst. En een zegen voor diegenen die de nieuwe richtlijnen inzetten om zichzelf te verbeteren en het verbeterpotentieel in de keten te ontdekken. In deze sessie hoor je meer over hoe je de verkregen inzichten vanuit het rapporteren kan inzetten voor circulair bouwen en ontwikkelen. Dit programma wordt aangeboden door Cirkelstad en ABN AMRO.

De kopgroep in de gebouwde omgeving timmert al hard aan de weg. Er zijn tal van voorbeelden te noemen van inspirerende circulaire projecten. De volgende stap is om het peloton te laten aansluiten. Juist de nieuwe regelgeving kan hierbij een zetje in de goede richting zijn.

Nederland heeft een grote bouwopgave voor zowel woningen, utiliteitsgebouwen als infrastructuur. Enerzijds ligt er een nieuwbouwopgave van ruim 900.000 woningen, inclusief de bijbehorende voorzieningen en infrastructuur. Anderzijds ligt er een renovatie-opgave van in totaal zo’n 8 miljoen woningen, 1 miljoen utiliteitsgebouwen en ruim 300 bruggen en viaducten. Het uitvoeren van deze opgave moeten we op een slimme manier doen, met circulaire strategieën en met financiering die daarin ondersteunt.

Wat kan je verwachten in dit programma?

  • We nemen jullie mee in de praktijk van circulair bouwen binnen de planetaire grenzen.
  • We laten zien hoe je omgaat met uitdagende circulaire uitvraag en prestaties bij aanbestedingen en tenders.
  • We verdiepen in de aspecten van circulariteit en hoe dit vertaalt in het financieren van projecten.
  • We laten zien wat er al kan met circulaire modulaire componenten bouw.

Programma

  • 12:00 - 12:30 | Inloop met lunch
  • 12:30 - 13:30 | Drie grensverleggende verhalen van de sprekers
  • 13:30 - 14:15 | Dialoog met de sprekers
  • 14:30 | Einde programma

Over de sprekers

Gerben Broekhuijsen heeft het tot zijn persoonlijke missie gemaakt om de transformatie van de bouwsector aan te jagen. Hij heeft een achtergrond in bedrijfskunde en enkele jaren ervaring in de bouwsector. Die zet hij nu in bij Copper8 om strategische vraagstukken op te lossen. Zo zet hij zich in voor het vinden van oplossingen per project als ook voor het opstellen van een overstijgende integrale aanpak. Zolang het maar om een aantoonbare verandering gaat, die voor iedereen zichtbaar (en meetbaar) is.

Jeroen van Muiswinkel maakt circulaire economie tastbaar door gave projecten met klanten te doen. Hij brengt zowel ervaring uit de corporate wereld als het MKB mee en probeert altijd vanuit een verrassende invalshoek tot een oplossing te komen. Samen met Cirkelstad is hij gestart met het programma Circulair Financieren. De komende jaren zullen er ervaring en inzichten opgedaan worden zodat dit in 2030 de nieuwe standaard gemaakt kan worden. Ter voorbereiding wordt in maart 2025 een white paper gelanceerd, waarin een perspectief schetsen wordt van de rol van de bouwsector, de financiële sector en de overheid om dit doel te realiseren.

Lotte Born is commercieel manager bij BAM en werkt daarmee aan een brede range van projecten. Van het ontwikkelen van nieuwbouwprojecten tot het verduurzamen van bestaande woningen. Haar focus ligt op de toepassing en ontwikkeling van het duurzame, houten en modulaire woningconcept ‘Flow’. Flow is niet slechts een bouwmethode, het is een noodzakelijke manier om anders naar onze woningbouw te kijken. Het is de volgend stap in duurzame woningbouw.

Denice Kooymans zet zich als Commercieel Manager Duurzaamheid bij BAM in voor duurzame bouwprojecten. Daarbij zet zij zich vol overtuiging in voor het woonconcept ‘Flow’. Conceptuele houtbouw is niet alleen de sleutel van de toekomst, maar ook de realiteit. Het modulaire woningconcept met hout als basis, draagt BAM bij aan een duurzame woningbouw.

Week van de Circulaire Economie
Tijdens de Week van de Circulaire Economie staat de agenda bij Circl volledig in het teken van circulariteit. Op deze reekspagina hebben we alle programma's uit de Weken voor je bij elkaar gezet!
Naar reeks