Congressen

woensdag 23 jun 2021, 13.00 - 16.30

Circulair Ondernemen: WTF?!

Weg Tot Financiering: hoe ondernemend Nederland de circulaire transitie kan versnellen
CIRCL-Openingsweek-dinsdag-135

Gratis toegang

Livestream

In samenwerking met

ABN-AMRO_Logo_new_colors.svg

De middag vormt de aftrap van de reeks “Circulair Ondernemen: WTF?!”. Speciaal voor ondernemingen die de switch naar circulair nog niet (volledig) hebben gemaakt maar dat wel willen presenteren we de eerste vier belemmeringen op de Weg Tot Financiering. We snappen dat jij als ondernemer uitdagingen ervaart bij het realiseren van je circulaire proposities - en ook bij het aantrekken van de benodigde financiering daarvoor.

Omdat jouw tijd kostbaar is worden de belemmeringen deze middag kernachtig en to-the-point uiteengezet in 4 korte deepdives. Een expert en een ondernemer vertellen de belangrijkste zaken in 15 minuten, de overige 15 minuten zijn voor jou om vragen te stellen. Blijkt dat niet genoeg? Geen probleem! Vanaf september vindt maandelijks de verdiepende talkshow “Circulair Ondernemen: WTF?!” plaats, de eerste vier afleveringen gaan over onderstaande belemmeringen. Met jouw vragen en input bepaal je dus wat er in het najaar wordt besproken.

13.00 – 13.30 | BELEMMERING #1 ONTBREKEN VAN PRIKKELS

Circulair Ondernemen
De circulaire economie is in opmars. Steeds meer ondernemingen vinden duurzaamheid belangrijk en staan open voor circulair ondernemen. De transitie van een lineair naar een circulair systeem is echter een complexe verandering waarbij het circulaire businessmodel nog niet altijd is rond te rekenen. Hoe ziet de weg tot financiering er uit? En hoe belangrijk is die financiering voor het versnellen van de transitie?
Naar reeks