woensdag 19 jun 2019, 09.30

WMTC – Complete Turn over

Towards a doughnut-proof regional economy with Kate Raworth
Turn over

Gratis toegang

Ontwikkeld door

In samenwerking met

ABN-AMRO_Logo_new_colors.svg
Gemeente Amsterdam

Amsterdam wordt donutstad. Leer van de bedenker van de donuteconomie, Kate Raworth en wethouder Marieke van Doorninck wat dat betekent voor de integrale aanpak van energie, afval en grondstoffen. Ontmoet de circulaire initiatieven uit de regio die ervoor moeten zorgen dat dit ook echt gebeurt en doe mee aan de workshop om jouw eigen bedrijf doughnut-proof te maken.

In de donuteconomie gaat het niet alleen om het terugdringen van CO2-uitstoot, afval of het beschermen van de ecologie. Nee, alles, van stikstof- en fosforstromen en chemische vervuiling tot inkomensverdeling en sociale gelijkheid, moet vallen binnen de grenzen van de donut, met een sociale ondergrens en een duurzame bovengrens.

Amsterdam omarmt deze gedachte en lanceert samen met Kate Raworth en Circle Economy tijdens WeMakeThe.City de ‘city doughnut’; een stappenplan om de metropoolregio donut-proof te maken.

Tegelijkertijd kunnen alle 116 circulaire initiatieven uit Amsterdam en verschillen mooie projecten uit de regio elkaar ontmoeten. Bedrijven, onderzoekers, creatieve en startende ondernemers en overheden komen samen in een levendige marktplaats met speeddates, zeepkistpresentaties en verdiepende sessies om verbindingen te leggen en ook in de praktijk met een brede blik aan de slag te gaan.

En je kunt jouw eigen onderneming onder de loep nemen in de middagsessie met Kate Raworth. Zorg dat je erbij bent!

Programma

9.30 – 11.30 UUR  LANCERING CITY DOUGHNUT

  • Kate Raworth – auteur Doughnut Economics
  • Annerieke Douma – director programme & business development Circle Economy
  • Stadsinitiatieven – Presentatie van enkele van de 116 circulaire initiatieven in de stadsregio – van groot tot klein.

11.30 – 11.50 UUR   KOFFIEPAUZE

11.50 – 12.30 UUR  MARKTPLAATS EN VERDIEPENDE SESSIES PER SECTOR

De 116 circulaire initiatieven uit Amsterdam en circulaire projecten uit de MRA-regio en internationaal komen samen op een levendige marktplaats met speeddates, sinaasappelkistjespresentaties, en verdiepende ontmoetingen per sector om zoveel mogelijk onderlinge verbindingen te leggen.

12.30 – 13.30 UUR   LUNCH

AFTERNOON WORKSHOP WITH KATE RAWORTH

14.30 – 17.00 MAKING YOUR OWN ENTERPRISE DOUGHNUT-PROOF

Allow yourself to be vulnerable and critical about yourself and start out on a journey to make your own enterprise doughnut-proof. Kate Raworth will let you investigate how well your own enterprise does when it comes to purpose, governance, networks, ownership and finance. A workshop that all of us should take.

  • Kate Raworth – auteur Doughnut Economics

Let op! Mochten de free tickets via onze Circl website al weg zijn kan je je nog aanmelden via deze link: https://wemakethe.city/production/circular-economy