Corona Reset #1 Dirk Bezemer
Corona legt pijnlijk de problemen van onze huidige economie bloot. Maar kan deze crisis ook het beslissende keerpunt zijn en een nieuw tijdperk inluiden, met doorbraken richting een duurzamere en socialere toekomst? En zo ja, hoe dan? Terwijl we letterlijk geen kant op kunnen, snakken we meer dan ooit naar lonkende nieuwe perspectieven.
In deze splinternieuwe webinarreeks gaan we daarom in gesprek met frisse nieuwe denkers, visionairs en eigentijdse profeten over het inrichten van een nieuw tijdperk. Hoe willen we zelf dat onze post-corona samenleving eruit gaat zien? Welke economie hebben we daarvoor nodig, en wat is de rol van de overheid, ons belastingstelsel en de financiële sector? En waar liggen nú – ondanks alle uitdagingen – kansen om de eerste stappen in die richting te zetten?
Join the #reset movement!
De webinars zijn bedoeld om samen na te denken en te bouwen aan de toekomst. We hebben alvast een paar frisse denkers voor jullie uitgenodigd, maar zijn ook erg benieuwd naar jullie ideeën over de reset. Dus, ben jij ook een frisse denker? Discuseer dan mee tijdens de webinar en laat ons weten als je vindt dat we nog iemand missen in de sprekers line-up. Jullie wensen nemen wij graag mee voor de volgende afleveringen.
Webinar gemist? Geen probleem, je kunt ‘m hier terugkijken.
Dirk Bezemer is hoogleraar Economie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn onderzoek richt zich met name op financiële systemen, monetair beleid en economische groei & ontwikkeling. Daarnaast is hij lid van de economendenktank Sustainable Finance Lab. In de columns die hij voor de Groene Amsterdammer schrijft kijkt hij kritisch naar de huidige staat van onze economie. Volgens Dirk Bezemer is opent de corona crisis de mogelijkheid onze maatschappij radicaal anders in te richten – iets wat al heel lang nodig was.
Programma
Lees meer

Het virus legt de vinger op de zere plekken in onze economie. Vervuiling, uitbuiting, schulden, ongelijkheid, welvaartsziekten, massatoerisme – het zijn de grote problemen van onze tijd. Ze worden allemaal in één klap blootgelegd door Covid-19. Een economische klap van deze omvang heeft Nederland na de Tweede Wereldoorlog nooit meegemaakt. Het coronavirus leert ons een lesje. Maar wat doen we ermee? De toekomst ligt niet vast. De stappen die we nu zetten, bepalen welke toekomst we krijgen. Het is tijd voor het wensdenken.