Talkshow

woensdag 17 mei 2023, 20.00 - 21.00

CSRD: Van transparantie naar transformatie

Wat verandert er door de nieuwe Europese regels?

In samenwerking met

PDZ

In de reeks Biodiversity X Finance onderzoeken we hoe de overheid en de financiële sector samen kunnen werken om een gunstiger speelveld te creëren voor duurzame ondernemers.

CSRD richtlijn

De nieuwe Europese richtlijn voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), verplicht bedrijven in de Europese Unie om te rapporteren over duurzaamheidsinformatie.

Het doel van de CSRD is om bedrijven te motiveren om duurzamer te opereren en transparanter te zijn over hun inspanningen op het gebied van milieu, sociale en governance (ESG) factoren. De eerste bedrijven moeten al in het boekjaar 2024 aan deze verplichting voldoen. Tevens is de CSRD opgenomen in de rapportagestandaarden van de European Sustainability Reporting Standards (ESRS). Deze criteria bepalen over welke onderwerpen en methoden bedrijven moeten rapporteren in hun duurzaamheidsverslagen. ESRS-4 gaat over biodiversiteit en ecosysteemdiensten.

Zet de eerste stap

Wat zijn de uitdagingen en kansen die CSRD biedt voor het bedrijfsleven? Hoe zet je de eerste stap? En zal CSRD leiden tot échte transformatie? We bespreken het met verschillende stakeholders om te analyseren hoe deze richtlijn effectief kan worden geïmplementeerd en hoe het de duurzaamheidsprestaties van bedrijven kan verbeteren.

Ben jij ook nieuwsgierig geworden? Meld je aan!

Biodiversity x Finance
In deze reeks bespreken we met verschillende experts, stakeholders en professionals hoe we biodiversiteit aan financiële belangen kunnen koppelen voor het behoud van een leefbare wereld.
Naar reeks