di 31 aug 2021, 00.00 - 00.00
Livestream

De Duurzame Doorbraak #4: Circulair op rolletjes

De logistieke en circulaire wereld ontmoeten elkaar: wat is hun gezamenlijke businessmodel?
Gratis toegang

Tijdens deze middag koppelen we circulaire producenten aan logistieke dienstverleners en kijken hoe zij hun krachten kunnen bundelen om retourstromen slimmer in te richten. Want zonder goed georganiseerde retourketens kan een circulaire economie niet functioneren. Met een panel van wetenschappers vanuit Het Groene Brein en de collectieve kennis uit de zaal proberen we hen dat nodige steuntje in de rug te geven.

In een circulaire economie blijft de waarde van producten, componenten en materialen zoveel mogelijk behouden. Dat kan door ze bijvoorbeeld her te gebruiken, te repareren, op te waarderen of een andere bestemming te geven. In de meeste gevallen moeten de goederen daarvoor eerst naar een andere locatie gebracht worden. Dat is lang niet altijd een vestiging van de voorgaande schakel in de keten, het kan ook om geheel andere partij gaan. De logistiek die hiervoor nodig is ingewikkeld. Soms zijn er bepaalde handelingen nodig zoals sorteren of demonteren, de prijs moet acceptabel zijn en vanzelfsprekend moet het zo duurzaam mogelijk uitgevoerd worden. Uit verhalen van producenten en logistiek dienstverleners blijkt dat zij regelmatig worstelen met deze opgave.

Tijdens deze middag worden fabrikanten en ondernemers met circulaire ambities gekoppeld aan logistieke dienstverleners. Hoe kunnen zij hun krachten bundelen om retourstromen slimmer in te richten? Hoe kunnen ze bouwen aan gezamenlijke verdienmodellen?

Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.