English
Congressen Workshops
wo 23 sep 2020, 16.00 - 17.15
Webinar/Meet-up

De toekomst van skills in de Circulaire Economie

De rol van HR in het versnellen naar een inclusieve, circulaire economie
Gratis, extern reserveren

Nederland streeft naar een volledig circulaire economie in 2050. Dat klinkt als een grote opgave, maar het brengt ook een tal van nieuwe kansen met zich mee. Zo wordt in het rapport Jobs & Skills in the Circular Economy van Circle Economy dieper ingegaan op de banen die de circulaire economie zal creëren, de banen die zullen veranderen en zij die zullen verdwijnen in een zogeheten circulaire arbeidsmarkt. Circulariteit is echter nog maar weinig geborgd in de Human Resources (HR) processen van bedrijven in Nederland. Dat blijkt uit recent onderzoek van de Stichting Sustainability University onder duurzaamheidsprofessionals.

Een volledig circulaire economie betreft alle bedrijven en sectoren in Nederland. Banen zullen veranderen in de specifieke CE sectoren, maar ook in sectoren waar de meeste bedrijven en werkgevers nog aan het begin van de transitie naar de circulaire economie staan. De circulaire economie vraagt om een fundamentele shift in de mindset en skills van arbeidskrachten. Sterker nog, een succesvolle transitie naar een duurzame, circulaire economie is afhankelijk van de vaardigheden en competenties die beschikbaar zijn, maar ook de vaardigheden en competenties die nodig zijn in een circulaire arbeidsmarkt.

Hoe kunnen HR Managers helpen om mensen van de juiste kennis en vaardigheden te voorzien? En om werknemers in bestaande bedrijven te helpen met deze transitie? Welke kennis heb je hier als HR Manager voor nodig? Daar gaan we het deze middag over hebben.

KLIK HIER OM DE WEBINAR TE KIJKEN.

Tussen 16u en 17.15u vindt er een webinar plaats. Voor een beperkt gezelschap is er voor en na deze webinar de mogelijkheid om live aanwezig te zijn in Circl om te netwerken, je eigen ideeën in te brengen en voor verdieping op de webinar (workshops). Geef je nu op!

1. WEBINAR [16.00–17.15 uur]

De webinar vindt plaats tussen 16.00 – 17.15 uur en je kan je aanmelden via de knop bovenaan deze pagina.

2. MEET-UP [15.00–18.15 uur]

We zijn blij dat we de deuren van Circl weer mogen openen voor jullie. Het is daardoor voor 30 personen mogelijk het programma live vanuit Circl bij te wonen*. Ben jij een HR Manager of Sustainability Professional en ontmoet je graag gelijkgestemden?  Stuur een mail o.v.v. ‘circular skills’ waarin je aangeeft waarom jij er graag deel van uitmaakt.

***Wij zorgen uiteraard dat alle live ontmoetingen op gepaste afstand plaatsvinden en er rekening wordt gehouden met alle regels omtrent de bestrijding van Covid-19.***

Programma

14.30 – 15.00 Inloop 
15.00 – 15.45   Workshop "Purpose, talenten, en future skills" o.l.v. Circles of Future Skills

In deze workshop wordt je uitgedaagd over jouw ‘purpose’, ‘talenten’ en benodigde ‘future skills’ na te denken. Het resultaat? Inzicht hoe deze onderdelen integraal zijn in ‘De Nieuwe Werkelijkheid van Werk’ en gebruikt kunnen worden voor jouw organisatie, team(s) en MT. Een nieuwe werkelijkheid waarin ook een re -en up-skilling opgave ligt voor een Circulaire Economie!

15.45 – 16.00  Korte Break
16.00 Start plenair programma (Webinar)
17.15 Einde webinar
17.30 – 18.15 Workshop "Rol van HR in de circulaire economie" o.l.v. Stichting Sustainability University

In deze interactieve workshop wordt ingegaan op de vraag hoe HR-professionals in bedrijven de transitie naar een circulaire economie kunnen versnellen, met als doel om te komen tot een gezamenlijke verkenning, waarna deelnemers met een concreet idee/voornemen naar huis gaan. Gezamenlijk wordt gekeken naar de huidige rol van HR: hoe wordt de circulaire strategie vertaald naar instroom, ontwikkeling en uitstroom van werknemers. Welke mogelijkheden zijn er in jouw eigen organisatie? Hoe worden werknemers ondersteund? En welke (andere) competenties zijn er nodig in jouw organisatie in de transitie naar CE?”

Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.