Seminar
vr 16 sep, 09.30 - 11.00
Circl

De Welzijnsmonitor

Ontdek hoe het welzijn van de werkende Nederlander zich na de pandemie heeft ontwikkeld binnen de economische sectoren
Gratis toegang

Hoe meet je welzijn en hoe staat het met het welzijn van werknemers binnen de verschillende economische sectoren? Kunnen ondernemers met alle kopzorgen vandaag de dag hierop sturen of zet je jezelf zo buitenspel ten opzichte van de concurrent? Tijdens dit programma hoor je de in’s en out’s van de Sectorale Welzijnsmonitor. Samen met ondernemers en experts bespreken we de resultaten van het afgelopen jaar en vertalen we inzichten naar de praktijk. Schrijf je snel in en discussieer mee!

Het herstel van de economie na de coronacrisis drukt op het welzijn van de werkende Nederlander. Juist nu het bedrijven nauwelijks lukt personeel te krijgen, is het welzijn van medewerkers fors gedaald. De werkdruk is hoger, burn-out klachten liggen weer op het niveau van voor corona en de loonkloof tussen de werkvloer en de top is toegenomen.

Dit blijkt uit de tweede sectorale welzijnsmonitor van ABN AMRO over de prestaties van sectoren, waarbij op kwantitatieve wijze naar veel meer wordt gekeken dan enkel economische groei. Zo spelen bijvoorbeeld de werkprivébalans, veiligheid en gelijke kansen ook een rol bij het welzijn van medewerkers. Welzijn is belangrijk voor het aantrekken en vasthouden van personeel. Minder aandacht daarvoor heeft gevolgen voor de werknemers, maar ook voor het voortbestaan van een bedrijf. Tijd dus om een nieuwe balans op te maken.

Programma

9:30-10:00 Inloop
10:00-11:00 Plenaire sessie
De economie op de tekentafel
Bekijk meer
Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.