maandag 3 feb 2020, 16.00 - 17.00

Declutter your life #2: Duurzaam en minimalistisch wonen

Kom alles te weten over duurzaam en minimalistisch wonen in een wereld van overvloed
Your Home 1

In deze reeks over minimalisme delen experts hoe je je kunt ontdoen van onnodige fysieke spullen (inclusief de ballast in je hoofd). Deze tweede editie met sprekers Jelle Derckx (blogger en auteur) en Lieke Dols (trendwatcher) gaat over duurzaam en minimalistisch wonen.

“Ontspullen heeft mij meer overzicht, duidelijkheid, rust en focus gegeven. Overzicht omdat je geen chaos meer om je heen hebt en duidelijkheid omdat je precies ziet wat er voor jou écht belangrijk is. Rust en focus omdat je alleen de essentiële spullen om je heen hebt. De essentie is vervolgens het enige wat je hoeft te managen, en dat is heerlijk” schrijft Jelle Derckx in zijn boek Verlangen naar minder.

Trendwatcher Lieke Dols vertelt over waarom we vandaag de dag van meer bezit niet per se gelukkiger worden. Ze neemt je mee in de trends op het gebied van ontspullen, kleiner wonen en de zoektocht naar een betekenisvol bestaan. Een tegenreactie op jarenlange groei, materiële welvaart, groter, sneller en meer. Status en rijkdom komen in een ander daglicht te staan. Minder zal meer zijn. Van minder verspilling tot minder druk.

Verder geven ze je praktische tips om ‘warm’ minimalisme toe te passen in je woonkamer, slaapkamer, keuken, badkamer én in je kledingkast. Hoe kies je wat je wil bewaren en hoe ga je om met de verleiding tot alsmaar kopen? Ontdek hoe je minimalistisch wonen kunt toepassen in jouw leven en kom langs!

Week van de Circulaire Economie
Tijdens de Week van de Circulaire Economie staat de agenda bij Circl volledig in het teken van circulariteit. Op deze reekspagina hebben we alle programma's uit de Weken voor je bij elkaar gezet!
Naar reeks