ma 17 sep 2018, 16.43
CIRCL - Event Space

Deepdive: Plasticvrije kantooromgeving

Hoe organiseer je een bedrijfsvoering zonder plastic? Wat betekent dit voor inkoop en het verdienmodel?
Gratis toegang

Het is de hoogste tijd om kantoren zonder plastic te omarmen. Kijk maar eens om je heen in de bedrijfskantine, vergaderrruimtes en openbare ontmoetingsplekken: single used plastic is overal. Nu de Europese Unie ook plannen heeft om wegwerpplastic te verbannen, is er meer dan ooit momentum voor organisaties om te kijken hoe ze zelf plasticverbruik kunnen terugdringen. Inkoop speelt hier een belangrijke rol in, maar ook leveranciers hebben de verantwoordelijkheid om kritisch te kijken naar verduurzaming van de keten. Tijdens dit programma zoomen we in op een unieke praktijkcasus: het volledig plasticvrije kantoor van ABN AMRO in Amersfoort waar ook de horeca P.E.T. Free en vegetarisch is. Onder begeleiding van Jacqueline Cramer, Professor Sustainable Innovation, gaan we in gesprek met changemakers en partijen die al innoveren op het gebied van circulaire catering en bijdragen aan de transitie naar een plasticvrije bedrijfsvoering.

– Let op, dit programma vindt plaats op de Event Space in Circl – 

Ben jij een procurement consultant, facilitair manager of wil jij jouw organisatie verduurzamen? Meld je dan snel aan en laat je inspireren door best practices, lessons learned en praat mee in de paneldiscussie over de oplossingen voor het plasticvraagstuk!

Programma

  • Introductie met een korte uitleg over het doel van de bijeenkomst en de koppeling met circulair inkopen en aanbesteden – Jacqueline Cramer (Ambassadeur Circulaire Economie, Amsterdam Economic Board)
  • Achtergrondinformatie over de aanleiding voor een plasticvrije ABN AMRO vestiging – Céline Pessers (Category Manager Circulaire Economie, ABN AMRO)
  • De P.E.T. FREE movement en werkomgeving – Femke Holdorp (Partnership Manager, Dopper Foundation)
  • Ins en out over P.E.T. vrije horeca & catering – Mark Hartmans (Manager Marketing en Business Development, Albron)
  • Paneldiscussie o.l.v. Jacqueline Cramer over de best practices met Céline Pessers, Mark Hartmans, en Femke Holdorp.
  • Formuleren van conclusies en afsluiting door Jacqueline Cramer
  • Ondertekening P.E.T. FREE pledge door ABN AMRO Hypotheken (Amersfoort) en CIRCL
  • Netwerkborrel
Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.