Congressen

dinsdag 5 sep 2023, 15.20 - 16.15

Duurzame Dinsdag 2023 – Debat met Tweede Kamerleden

De 25e editie van de Duurzame Dinsdag: over miljoenen fondsen, betrokkenheid van maatschappelijke projecten en de invloed van toekomstige generaties in beleidsbeslissingen.

In samenwerking met

Duurzame Dinsdag logo

Harm Edens, dagvoorzitter, begeleidt het debat tussen verschillende Tweede Kamerleden en het publiek. Daarna overhandigt Maurits Groen, Chief Impact Officer bij Wholygreens het koffertje aan Rob Jetten, demissionair minister van Klimaat en Energie.

In debat gaan de volgende kamerleden:

  • Erik Haverkort (VVD)
  • Marieke Koekkoek (VOLT)
  • Stieneke van der Graaf (ChristenUnie)
  • Eva van Esch (Partij van de Dieren)
  • Raoul Boucke (D66)

Het koffertje met duurzame initiatieven wordt dit jaar overhandigd door Maurits Groen aan Rob Jetten, demissionair minister van Klimaat en Energie.

Duurzame Dinsdag
Duurzame Dinsdag heeft als doel om duurzame initiatieven in Nederland een stem te geven. Op de eerste dinsdag van september, dat ook wel bekend staat als Prinsjesdag van de Duurzaamheid, wordt het duurzame koffertje met deze initiatieven aan het Kabinet overhandigd. Naast de Troonrede wordt er samen met kamerleden, ambtenaren en financiers belangrijke kwesties besproken en besluiten genomen, zowel op de dag zelf als in de periode erna.
Naar reeks