dinsdag 23 okt 2018, 19.33

Fashion Forward #3: Denim Democracy

Over de uitdagingen en oplossingen op weg naar duurzame denim. Hoe werken we beter samen en wat zijn de nieuwste innovaties?
denim responsible

Gratis toegang

In samenwerking met

PDZ
circle economy
Logo_HvA
MADE-BY_logo_horizontal

Als mensen over recycling praten, denken ze vaak aan het recyclen van plastic flessen, maar hoe zit het met die favoriete oude spijkerbroek die net iets te strak zit? De Alliance for Responsible Denim (ARD) onderzoekt nieuwe mogelijkheden voor een schonere en slimmere industrie door iedereen, van denimmerken en fabrieken tot de consument, erbij te betrekken. Iedereen heeft namelijk wel iets van denim in zijn kast liggen. Het project richt zich op de keten van de denim-industrie. Tegen welke uitdagingen lopen merken, ondernemers en initiatieven aan en welke innovaties bieden oplossingen? We gaan in gesprek met brands en experts over manieren om meer impact te maken.

De denim industrie is immens en proberen de industrie te veranderen kan ontmoedigend zijn. Toch is verandering op komst en werkt een team vanuit de hele denimwereld om betere jeans te maken die duurzamer zijn voor zowel mens als planeet. ARD stimuleert dit door onderzoek te doen naar hoe verschillende partijen samenwerken binnen een ecosysteem. Welke best practices zijn er als het gaat om duurzaam produceren en ondernemen? En hoe delen we kennis, tools en netwerken die ons helpen om als keten vooruit te gaan? Hierover gaan we in gesprek met Lori DiVito, oprichter van ARD, merkvertegenwoordigers zoals Zoé Daemen (Kuyichi) en experts op het gebied van circulariteit.