wo 16 jan 2019, 05.19

Fashion Forward Breakfast: Fashion Fails

Ondernemers en creatieven uit de modeindustrie delen eerlijke faalverhalen.
Gratis toegang

Duurzame mode heeft een steeds minder een stoffig imago en verovert terrein in onze kledingkast. Ook nieuwe merken slaan een groene richting in. Maar een eerlijk modemerk tot een groot succes maken is zo makkelijk nog niet. Wat als je net té vooruitstrevend bent, of als het duurzame materiaal uit elkaar valt voordat de klant het überhaupt gedragen heeft? Deze sprekers durven het aan en delen open en eerlijke verhalen over de harde, leerzame en soms hilarische) lessen die ze leerden als groene ondernemers. Een programma vol inspiratie en leerzame learnings voor iedereen die geïnteresseerd is in sustainable fashion.

OAT Shoes

Winnaar van de eerste Beco Sustainable Hero Award in 2012 en tweede bij de Green Fashion Competition 2011 – het door Christiaan Maats opgerichte duurzame schoenenmerk OAT Shoes ging de eerste jaren als een raket. In 2011 bracht hij de állereerste bio-afbreekbare schoen op de markt, gemaakt op basis van natuurlijke materialen en afbreekbaar plastic. Toch werd OAT shoes failliet verklaard in 2015. Wat ging er precies mis en wat heeft hij geleerd van dit avontuur? Christiaan vertelt over innovatie en pionieren binnen de duurzame mode.

Afriek

Het duurzame kledingmerk Afriek zet Rwanda op de kaart. Alles wordt eerlijk geproduceerd in Rwanda in het Afriek atelier, waar ze streven naar gelijkwaardigheid en een respectvolle manier van samenwerken. Elk kledingstuk wordt door 1 kleermaker gemaakt, van begin tot eind en de naam van de kleermaker komt in het kledingstuk. De missie: meer gelijkwaardigheid in de wereld door een positiever imago van Afrika te verspreiden met het stijlvolle kledingmerk. Na 5 jaar ondernemen is nog steeds geen dag hetzelfde. Afgelopen jaar werd zelfs alles nog een stukje moeilijker. Een klein modemerk opzetten zonder enige voorkennis en weinig financiering – voornamelijk omdat je de wereld wilt veranderen is al een hele uitdaging, en al helemaal als je door een grote partij wordt aangeklaagd…. Sivan Breemhaar, oprichter van Afriek, geeft een kijkje achter de schermen en wat het is dat haar toch steeds de kracht geeft om door te gaan.

© Afriek

Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.