vr 21 sep 2018, 14.41 - 00.00
CIRCL

Finissage GET LOST Art Route

Performance van Monira Al Qadiri in Circl.ART
Gratis toegang

Tijdens de finissage sluiten we de GET LOST ‒ art route feestelijk af met een performance van de Koeweitse kunstenaar Monira Al Qadiri in Circl.ART. GET LOST ‒ art route presenteerde de afgelopen drie maanden twaalf kunstwerken in de publieke ruimte van de Zuidas. Internationale kunstenaars ontwikkelden nieuwe werken in een dialoog met de deelnemende bedrijven en organisaties. Uitgangspunt voor deze editie van GET LOST ‒ art route was de 'Code of Conduct', de gedragscode van een bedrijf. Je bent van harte uitgenodigd om de performance bij te wonen, let op er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Performance

Speciaal voor deze gelegenheid presenteert Monira Al Qadiri haar bijzondere performance ‘Petro-Historical Complex’. Net zoals in haar verleidelijke en raadselachtige werken ‘Or-bit’ en ‘Majnoon’, die in het kader van GET LOST in Circl.ART te zien zijn, verwijst Al Qadiri in haar performance naar aardolie als bron van rijkdom in relatie tot de wetenschap dat het niet langer verantwoord is de aarde uit te putten. De kunstenaar vraagt zich af wat het voor de wereld betekent om deze fossiele brandstof vaarwel te zeggen. De vraag vormt de leidraad in de meeslepende videoperformance, waarin Al Qadiri de toeschouwer meeneemt op een metafysische reis, dwars door de tijd heen. Ze springt vrijelijk van verleden naar heden en toekomst en laat in een surrealistisch verhaal werkelijkheid en fantasie naadloos en geloofwaardig in elkaar overlopen. Door ons vanuit verschillende perspectieven en vanuit een andere tijd en ruimte op onszelf te laten neerkijken weet ze ons bewustzijn op een onverwachte manier te prikkelen.

Al Qadiri’s werk ‘Or-bit’ is inmiddels opgenomen in de ABN AMRO Kunstcollectie. Tijdens de performance is het voor het laatst in de huidige opstelling te bewonderen.

Programma

19.00 – 19.15 uur: inloop
19.15 – 19.30 uur: introductie Danila Cahen en Cecile Mullens-Wentges
19.40 – 20.00 uur: performance Monira Al Qadiri
20.00 – 21.00 uur: afsluitende borrel

 

 

Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.