vr 11 mrt 2022, 10.00 - 11.00
Livestream

Erfgenamen: Geld voor de toekomst

Aan de keukentafel in gesprek over Filantropie
Gratis toegang

In Nederland wordt er steeds meer geld overgedragen door middel van erfenissen. Voor families maar ook voor de maatschappij is het belangrijk dat het geld op de goede plekken terecht komt. Het gesprek over nalatenschap is vaak ongemakkelijk. Hoe praat je over vermogensoverdracht? Hoe betrek je je kinderen hierbij? Hoe kies je het goede doel waar je aan wilt schenken? En hoe ga je om met de maatschappelijke druk rondom vermogensongelijkheid? In deze uitzending gaan we aan de hand van de documentaire Erfgenamen in op deze vragen. Schrijf je in en stel jouw vragen aan experts en ervaringsdeskundigen.

Door de vergrijzing loopt het totaal aan erfenissen de komende jaren op tot miljarden euro’s. Dat is veel geld. Daarom is het verstandig goed na te denken waar dat geld heen moet gaan. En dat gebeurt ook. Steeds vaker wordt er in een testament vastgelegd wat er met het nalatenschap moet gebeuren. Opvallend is dat kinderen de erfenis steeds vaker moeten delen met goede doelen en nalaten aan vrienden in plaats van familie.

Frank Aalderinks, Hoofd Filantropie bij ABN AMRO, gaat in gesprek met de hoofdrolspelers van de Erfgenamen documentaire, Sander Lusink en David Bijlsma, over het keukentafelgesprek dat zij hebben gevoerd met hun familie en welke impact die gesprekken hebben gehad. Professor in Filantropie aan de VU Theo Schuyt deelt zijn visie over de kracht van filantropie in de maatschappij. ABN AMRO collega Mariëlla Pistone vertelt over haar ervaringen met de jonge generaties vermogenden en hoe zij invulling geven aan hun maatschappelijke betrokkenheid.

Als jij ook de wens heeft om in gesprek te gaan over vermogen, uw nalatenschap en over samen schenken aan goede doelen, dan biedt dit online event jou mogelijk houvast. Hoe ga je zo’n gesprek aan? Hoe betrek je de volgende generaties bij de gesprekken over filantropie? En wat kun je leren van ervaringsdeskundigen? Tijdens dit interactieve online event staan deze vragen centraal.

Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.