Congressen
wo 12 mei 2021, 15.00 - 16.30

Green IT, opgelet!

Ervaringen en visie delen op het gebied van Green IT – hoe krijg je dit op ieders agenda?

Duurzaamheid krijgt steeds meer aandacht binnen organisaties en er komt meer en meer het besef dat IT daar een enorme bijdrage aan kan en moet leveren, derhalve vergroening door IT maar nu ook vergroening van IT!

De aanpassingen die moeten worden gedaan om klimaatverandering tegen te gaan, worden soms nog gezien als een ‘nice to have’ en niet als een ‘must have’. ABN AMRO wil daar ook graag verandering in brengen, vandaar ook de purpose; Banking for Better for Generations to Come’. Een belangrijk startpunt hiervoor is bewustwording, het creeren van inzicht en hoe kunnen we er vervolgens concreet mee aan de slag.

Wiebren van der Zee is in zijn rol binnen de afdeling IT Design & Engineering bezig om bij ABN AMRO ‘Sustainable IT’ op de kaart te zetten. De voorbereidende stappen zijn gezet en de eerste mijlpaal is bereikt. Die wil hij graag met de IT Circle leden delen. Hoe maak je dit onderwerp bespreekbaar, wat zijn de belangen, hoe krijg je de neuzen dezelfde kant op? Maar is op zijn beurt ook erg nieuwsgierig naar de ambities en ideeen van andere organisaties.

Wil je hier ook bij zijn? Meld je dan aan via aanmelden@itcircle-nederland.nl

Programma

15:00 -15:15 Start en welkom IT Circle
15:15 - 15:45 Green IT awareness bij ABN AMRO
15:45 - 16:25 Ronde tafel gesprek
16:25 - 16:30 Wrap-up/Einde
Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.