Week van de Circulaire Economie

woensdag 8 feb 2023, 16.00 - 17.00

Grondstoffen op de balans

De Europese rapportage regels over grondstoffen en circulariteit

Gratis toegang

This event is in english

Livestream

Ontwikkeld door

In samenwerking met

circl-logo-zwart

In een uur lopen experts van Impact Institute langs de vereiste rapportage regels die de EU voorschrijft voor grote en middel grote bedrijven, de komende jaren. Hoe kun je hieraan voldoen? Hoe zorg je dat je de juiste kennis en vaardigheden hebt in de organisatie?

Komt circulariteit op de balans van jouw bedrijf? Alle grote bedrijven in Europa moeten de komende jaren rapporteren over hun impact op de samenleving, in het kader van de CSRD. Dit betekent onder meer dat bedrijven transparant moeten maken hoe circulair ze zijn en welke plannen ze hebben om te verbeteren. Gedurende deze sessie leggen CSRD experts van Impact Institute uit hoe je hier concreet werk van kunt maken en welke stappen je kunt nemen om deze vereisten zelf onder de knie te krijgen.

Welke kennis en vaardigheden heb jij nodig in jouw team, om je circulaire impact te laten zien en te verbeteren? Meld je snel aan om erachter te komen!

Let op: Dit is een Engelstalig programma

Je kunt dit programma alleen online bekijken.

Programma

  • Introductie
  • Context en achtergrond CSRD
  • Directe vereisten grondstoffen en circulariteit
  • Indirecte rapportage vereisten; o.a. klimaat, biodiversiteit, vervuiling, arbeidsbestand, waardeketen
  • Klaarstomen van je organisatie voor CSRD
  • CSRD cursusaanbod Impact Institute
  • Q&A
Week van de Circulaire Economie
Tijdens de Week van de Circulaire Economie staat de agenda bij Circl volledig in het teken van circulariteit. Op deze reekspagina hebben we alle programma's uit de Weken voor je bij elkaar gezet!
Naar reeks