English
CirculariteitFood & Drinks
ma 23 sep, 16.00 - 18:30
Circl 0

Halvering voedselverspilling in 2030: het bedrijfsleven

Hoe kan jouw bedrijf bijdragen aan de overheidsdoelstelling?
Gratis, extern reserveren

Het halveren van de voedselverspilling door de hele keten is een grote opgave, maar is niet onmogelijk. Overal in de keten zijn ondernemers en consumenten al bezig om voedselverspilling terug te dringen. Maar waar begin je? En wat zijn de verschillende mogelijkheden voor jou als ondernemer om ervoor te zorgen dat de voedselverspilling in 2030 met 50% vermindert?

Jaarlijks wordt er in Nederland per persoon 150 euro aan goed voedsel weggegooid, dat is ongeveer een tiende van wat de gemiddelde Nederlander uitgeeft aan voeding. Meer dan een maand aan eten in de prullenbak in dus. En dat is zonde van het voedsel, maar ook van de grondstoffen, het land, arbeid, en de energie die bij de productie van voedsel komt kijken. Bovendien gaat de productie van voedsel gepaard met de uitstoot van broeikasgassen. Het voorkomen van voedselverspilling is goed voor mens, milieu, en maatschappij. Om die reden heeft Nederland in lijn met de Verenigde Naties zichzelf als doel gesteld om per 2030 de voedselverspilling met 50 procent terug te dringen.

Tijdens deze sessie gaan we dieper in op:

  • Voorbeelden van innovatieve oplossingen die voedselverspilling tegengaan
  • Wat je als bedrijf zelf kan doen om voedselverspilling tegen te gaan

 

 

Programma

16.00 - 16.30 Inloop en registratie (o.a. keuze voor workshops)
16.30 - 16.35 Opening
16:35 - 16:40 Interview
16:40 - 17:00 Lezing voedselverspilling
17:00 - 17:15 Inspirerende pitches

3 voorbeelden van innovatieve oplossingen die voedselverspilling tegengaan:
- Zero-foodwaste
- TooGoodToGo
- Instock

17:15 - 17:40 Paneldiscussie
17:45 - 18:15 Breakout sessies

Hoe kan ik zelf voedselverspilling tegengaan in mijn bedrijf?

Voedselverspilling tegengaan met:
- Workshop #1: Circulair koken
Twee jaar geleden begon Chef-kok Rudolf met zijn zoektocht naar wat het inhoudt om circulair - met zo min mogelijk voedselverspilling- te koken. In deze workshop neemt hij de deelnemers mee in zijn zoektocht. Welke impact heeft circulair koken op je organisatie, je team en je inkoopbeleid? En hoe kun je morgen al beginnen?

Workshop #2: Data
Waarom kan je beter een carpaccio op een donderdag serveren dan een maandag, waarom kan je duurzame gerechten beter aanprijzen in het blauw dan in het groen, waarom vindt mosterdsoep het niet leuk om naast tomatensoep op het buffet te staan en hoe kan je aan data zien welke type gasten je in huis hebt? Je leert het in deze workshop!

Workshop #3: Circulair horecaconcept
Wat is een circulair horecaconcept? Wat zijn de kaders? En waar begin je? Kom dan naar deze sessie voor een interactieve presentatie met Vermaat’s kijk op voedselverspilling voorzien van praktische voorbeelden en lessons learned. In deze workshop krijg je handvaten om zelf aan de slag te gaan. Maar je ervaart ook hoe fijn het tegengaan van verspilling kan zijn!

18:20 - 18:30 Wrap-up en afsluiting
Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.