Op 18 april organiseert ABN AMRO een bijeenkomst voor varkenshouders, hun ketenpartners en geïnteresseerden. Tijdens deze bijeenkomst gaan we in op de kansen, de noodzaak en de dilemma’s bij het gebruik van rest- en nevenstromen bij de voeding van varkens. De aandacht voor gezonde voeding en voor de impact van voedselproductie op onze planeet groeit.
Juist daar heeft het varken een sterk punt, het is een dier dat uitstekend in de beoogde kringlooplandbouw past. Het eet namelijk al generaties lang van onze restjes en ons afval. Hoe kunnen we het varken en de varkenssector slim inzetten om in te spelen op de veranderende samenleving?
Traditioneel bestaat een groot deel van de voeding van het Nederlandse varken uit rest- en nevenstromen uit de voedingsmiddelenindustrie; onze kliekjes. Daarmee speelt het varken een belangrijke rol in het hoogwaardig gebruik van reststromen en voorkomen van afval. Deze rol kan de komende jaren verder toenemen, om daarmee als ultiem kringloopdier de carbon footprint van varkensvlees verder te verlagen.
Opschalen van de duurzame voedselketen vraagt om investeringen en extra kosten die, net als die voor extra dierenwelzijn, alleen kunnen worden terugverdiend als varkenshouders onderdeel zijn van een transparante en vraag gestuurde keten die klanten bedient, die graag bereid zijn om meer te betalen voor deze extra kwaliteit.
We gaan in gesprek met verschillende partijen in de keten. Verschillende cases worden uitgelicht en laten zien welke mogelijke stappen je kunt zetten om toe te werken naar een duurzame voedselketen.
Schrijf je in voor dit evenement en kom meer te weten over de dilemma’s en het perspectief van de varkenshouder met zijn toeleveranciers en afnemers.
Parkeren
Kom je met de auto en wil je een parkeerplaats reserveren? Er zijn 90 parkeerplekken beschikbaar (op = op). Reserveer je parkeerplek via deze link.
Programma
- 13:00 uur | Inloop
- 13:30 uur | Start programma
- 13:45 uur | Keynote
Ontwikkelingen in de sector door ABN AMRO
- 14:00 uur | Keynote
Voedselverspilling in de keten
- 14:20 uur | Pitches
- 14:40 uur | Pauze
- 15:10 uur | Panelgesprek
- 16:00 uur | Netwerkborrel
- 17:00 uur | Einde
Met in dit programma onder anderen
Pierre Berntsen
Directeur agrarische bedrijven
Toine Timmermans
Director at Stichting Samen Tegen Voedselverspilling
Bert Urlings
Director Quality Assurance and Public Affairs Vion Food
Sophie Alders
Programma manager vers bij Albert Heijn
Roel Lavrijsen
Ondernemer in de circulaire voedselketen | Lavrijsen Agriculture Group
Paul Damen
algemeen directeur bij De Heus Voeders B.V.