Talkshow

dinsdag 7 mrt 2023, 12.15 - 14.00

Meaningful Movie: HOLY SHIT

Leer meer over hoe jouw poep de wereld kan voeden!
Holy Shit

Gratis toegang

CIRCL - Event Space

In samenwerking met

Stichting Rondgang

Tijdens deze screening vertonen we de documentaire 'HOLY SHIT', met lunch verzorgd vanuit Circl. Deze documentaire spoort organisaties aan die werken aan
een circulaire wereld om de waarde van menselijke ontlasting niet over het hoofd te zien.

In de documentaire gaan ze in gesprek met vooraanstaande biologen, ecologen en politici en onderzoeken ze samen wat er nodig is om onze voedselkringloop te sluiten. Na het kijken van de documentaire is er een Q&A onder leiding van duurzaamheidsadviseur Jan Raes met documentairemaakster Fides Lapidaire. Zo krijg je de mogelijkheid om alle vragen te stellen die de documentaire bij je oproept.

Programma

  • 12.15 - Inloop
  • 12.30 - Introductie documentaire
  • 12.40 - Vertoning documentaire
  • 13.15 - Q&A DOOR JAN RAES MET FIDES LAPIDAIRE

Waarom poep?

De nutriënten invoer voor de voedselproductie raakt in in rap tempo op. Vruchtbare grond raakt verloren met grote achteruitgang van biodiversiteit als gevolg. Tegelijkertijd vernietigen we de hoognodige nutriënten die we zelf produceren. We spoelen ze weg met ons drinkwater en komen in ons rioleringssysteem terecht waarna het wordt verbrand.

We zijn in de paradoxale leegloop verstrikt geraakt. Kortom, er gaat iets niet helemaal goed. Er is een hele hoop nodig om deze ‘shit’ op te lossen. Al hoort iedereen over zonnepanelen, elektrische auto’s en vleesvervangers, de oplossingen die in ons eigen poep verstopt zitten blijven onbesproken.

In deze documentaire gaan we leven geven aan een onderwerp dat we te lang hebben doorgespoeld. Het wordt tijd dat het grote publiek het gesprek aangaat over de ‘true cost’ van ons toiletbezoek.