vr 24 mei 2019, 04.15

Lancering Dutch Circular Textile Valley

Hoe beweegt de Nederlandse kleding- en textielindustrie naar een circulaire economie?
Gratis toegang

Steeds meer partijen in de Nederlandse kleding- en textielindustrie willen hun milieu-impact verminderen. Ook de consument wil duurzaam. De vraag hoe om te gaan met de grondstoffen is hierin uiteraard van groot belang. Met nieuwe methoden om textiel langer te gebruiken en om van afgedankt textiel weer bruikbare vezels te maken, kan ook deze industrie toewerken naar een circulaire economie. De Dutch Circular Textile Valley is hét overkoepelende initiatief dat deze ontwikkeling bevordert en die samen met makers en bedrijven concrete stappen wil maken.

Op 24 mei wordt Dutch Circular Textile Valley officieel gelanceerd, een mijlpaal waar je bij wilt zijn. Maar er is meer, circulair expert Douwe Jan Joustra geeft deze middag een keynote en Nederlandse hubs & pioniers op het gebied van textiel en mode doen hun verhaal. In de verdiepingssessies bespreken we samen onder andere technologie, nieuwe materialen en financiering. Kortom, deze middag is de start van een reis richting een circulaire kleding- en textielindustrie en als professionele stakeholder in de kleding- en textielindustrie met circulaire ambities kun je erbij zijn!

Circl mag 5 plekken vergeven voor dit programma. Ben jij een decisionmaker met circulaire ambities in de fashion? Meld je dan snel aan via de button rechts!

Wat gaan we doen?

13.00 - 13.30 uur

Inloop

13.30 - 14.45 uur

Lancering Dutch Circular Textile Valley & keynote Douwe Jan Joustra

14.45 - 15.45 uur

Drie verdiepingssessies: het businessplan, technologie & bedrijfskleding

15.45 - 16.30 uur

Drie verdiepingssessies: nieuwe materiaalinnovaties, financiering en het Dutch Centre for Circular Textile

16.30 - 17.00 uur

Terugkoppeling & borrel

https://www.circle-economy.com/its-real-the-fibersort-is-now-in-production/#.XKOA3OszY6U

Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.