Week van de Circulaire Economie

dinsdag 2 feb 2021, 15.30 - 16.45

Workshop | Lobby versus rebellie

Hoe kun je meer invloed uitoefenen op beslissers?

In samenwerking met

PDZ

Raak je onderhand ook ongeduldig over duurzame actie die uitblijft? En wil je graag meer invloed uitoefenen op beslissers binnen overheden? Wat kunnen we leren van burgerraden en klimaatmarsen? En hoe werkt strategische lobby richting overheid? Is dit iets alleen voor grote bedrijven of kun je vanuit een kleiner bedrijf ook effectief lobbyen? Deel jouw dilemma in deze workshop en krijg advies op jouw vraagstuk!

Vind jij dat duurzame actie wel een tandje harder kan? Dan ben je niet alleen. Robin Beentjes (adviseur public affairs bij WePublic) en Eva Rovers (Cultuurhistoricus en auteur van ‘Nu het nog kan’ – Extinction Rebellion) denken daar net zo over. Volgens hun is lobbyen een effectief middel om de klimaatdoelstellingen te behalen.

Tijdens de Week van de Circulaire Economie gaven zij een workshop over de werking van lobby’s binnen het huidige klimaatprobleem. Hoe kun je meer invloed uitoefenen op beslissers binnen de overheid? Is het mogelijk als bedrijf te lobbyen tegen de overheid? En kun je als individu ook iets doen? Al deze vragen werden beantwoord in deze sessie. Kijk hieronder de sessie terug.

Er zijn 5 plekken beschikbaar om in een virtual room actief aanwezig te zijn bij deze workshop. Wil je hierbij aanwezig zijn? Stuur dan een email naar hilda@dezwijger.nl en vermeld hierin jouw dilemma.

Week van de Circulaire Economie
Tijdens de Week van de Circulaire Economie staat de agenda bij Circl volledig in het teken van circulariteit. Op deze reekspagina hebben we alle programma's uit de Weken voor je bij elkaar gezet!
Naar reeks