Raak je onderhand ook ongeduldig over duurzame actie die uitblijft? En wil je graag meer invloed uitoefenen op beslissers binnen overheden? Wat kunnen we leren van burgerraden en klimaatmarsen? En hoe werkt strategische lobby richting overheid? Is dit iets alleen voor grote bedrijven of kun je vanuit een kleiner bedrijf ook effectief lobbyen? Deel jouw dilemma in deze workshop en krijg advies op jouw vraagstuk!
Vind jij dat duurzame actie wel een tandje harder kan? Dan ben je niet alleen. Robin Beentjes (adviseur public affairs bij WePublic) en Eva Rovers (Cultuurhistoricus en auteur van ‘Nu het nog kan’ – Extinction Rebellion) denken daar net zo over. Volgens hun is lobbyen een effectief middel om de klimaatdoelstellingen te behalen.
Tijdens de Week van de Circulaire Economie gaven zij een workshop over de werking van lobby’s binnen het huidige klimaatprobleem. Hoe kun je meer invloed uitoefenen op beslissers binnen de overheid? Is het mogelijk als bedrijf te lobbyen tegen de overheid? En kun je als individu ook iets doen? Al deze vragen werden beantwoord in deze sessie. Kijk hieronder de sessie terug.
Er zijn 5 plekken beschikbaar om in een virtual room actief aanwezig te zijn bij deze workshop. Wil je hierbij aanwezig zijn? Stuur dan een email naar [email protected] en vermeld hierin jouw dilemma.
Met in dit programma onder anderen
Meer sessies deze dag
Expertsessie Waternet
Hoe versnellen het circulair gebruik van reststromen uit water?
Lees meer
Wepublic
Wepublic ondersteunt organisaties bij complexe en vaak uitdagende vraagstukken op het gebied van communicatie en public affairs. Wepublic mag zich FD Gazelle 2020 noemen, wat wordt uitgereikt aan snelst groeiende bedrijven van Nederland. Wepublic wil bijdragen aan de maatschappelijke positionering en gelooft dat een succesvolle organisatie oog heeft voor de wisselwerking tussen politiek, overheid en maatschappij.
Wepublic organiseert ook workshops om wegwijs te worden in de wereld van public affairs om zo jouw duurzame doelstellingen te realiseren. We verzorgen deze trainingen incompany bij jouw organisatie. Neem voor meer informatie contact op met Robin Beentjes
Nationaal burgerberaad voor klimaat
Organiseer een nationaal burgerberaad over het klimaat, schrijven Jelmer Mommers en Eva Rovers namens een groep Nederlanders. Hiermee kan de politiek beroep doen op de kennis, creativiteit en het verantwoordelijkheidsgevoel van burgers.
Eva Rovers
Eva Rovers is auteur van de veelgeprezen biografieën 'De eeuwigheid verzameld' en 'Nu het nog kan', een boek van Extinction Rebellion Nederland. 'Nu het nog kan' barst van de urgente en schurende verhalen over de klimaatcrisis en wat we daar (nu nog) aan kunnen doen.
De laatste jaren schrijft zij hoofdzakelijk over manieren waarop gewone mensen uitzonderlijke maatschappelijke veranderingen kunnen bewerkstelligen. Zij ziet hiervoor een belangrijke rol weggelegd voor burgerberaden (ook wel burgerpanels of citizens' assemblies genoemd). In de Tegenlicht-uitzending 'Top der Onmisbaren' legt ze uit hoe burgerberaden boze burgers veranderen in betrokken burgers. Samen met Denker des Vaderlands Daan Roovers publiceerde ze hierover ook een opiniestuk in NRC. Voor De Correspondent schreef ze met Jelmer Mommers een uitgebreid artikel over het hoe, wat en waarom van burgerberaden.