donderdag 20 jun 2019, 08.15

Masterclass: De innerlijke (klimaat)tijger ontwaakt

Zijn we verdoofd door klimaatproblematiek? Maak de shift naar sociaal engagement voor onze aarde.
tiger-brighter

Gratis toegang

Ontwikkeld door

Klimaatverandering: "Waarom zijn we niet in paniek?" Ben jij nieuwsgierig om te onderzoeken waarom wij als mens zo reageren als we reageren? Of en hoe jij en ik bewust een andere reactie kunnen kiezen?

Er valt iets te leren van relatief nieuw onderzoek in lichaamswerk en levensbedreigende situaties op zenuwstelsel niveau (Levine): ons brein komt onvrijwillig in freeze/verdoofd modus terecht bij het inschatten van ons vermogen om zo'n groot omvangrijk probleem als klimaat op te lossen. Dit gebeurt razendsnel: op niveau van het zenuwstelsel. Grote kans daardoor dat jij en ik dit biologische verschijnsel niet als zodanig herkennen.

Goed nieuws; we kunnen leren hoe we uit de deze modus tot sociaal engagement komen. Van 'awakening the tiger within' naar liefdevol en duurzaam in actie voor onze aarde: 'awakening the (climate) tiger within. Mindful Leiderschapstrainer, klimaat- en neuropsychologie expert Leonie Stekelenburg geeft inzicht en oefent samen met jou!

In deze interactieve masterclass:

  • Leer je wat de freeze/numb/immobile reactie op levensbedreigende informatie is en hoe het werkt in je lichaam en je hoofd
  • Ervaar hoe je deze reactie kunt herkennen in jouw zenuwstelsel en welke overtuigingen daarbij horen
  • Oefenen we samen met proberen uit deze modus te komen en te ervaren welke actie energie dan vrij komt

Voor wie is deze masterclass?

  • Mensen die nieuwsgierig zijn om dit mechanisme te onderzoeken.
  • Mensen die de omvang van de klimaat- problematiek onder ogen zien en daarnaar handelen of meer willen handelen.