Food & Drinks
za 23 mrt 2019, 13.00
CIRCL - Restaurant

Gratis masterclass Wecken en Fermenteren – 13.00u =VOL

Ontdek hoe je nieuw leven kan geven aan groenten en fruit met de gratis masterclass wecken en fermenteren gegeven door Circl’s chef-kok Rudolf Brand.
Gratis toegang

In Circl Restaurant gebruiken we oude bewaarmethodes als wecken en fermenteren voor het bewaren van overschotten aan groenten als tomaten in de zomer, fermenteren we kool tot kimchi en gebruiken we gepickelde pepers in onze cocktails. Ontdek hoe je je eigen huisgemaakte compote of zoetzure groenten kan maken in deze gratis workshop.

Tijdens de masterclass legt onze chef alles uit waardoor je zelf de kennis hebt om thuis aan de slag te gaan!

Wecken
Wecken (of inmaken) is een proces waarin je groente en fruit door middel van verhitting conserveert. Normaal gesproken bederven groente en fruit door micro-organismen die aanwezig zijn op het voedsel. Het verhitten van het voedsel in een inmaakglas zorgt er echter voor dat de micro-organismen worden gedood. Wanneer het inmaakglas afkoelt zal er een vacuüm ontstaan. Het voedsel kan hierdoor lang worden bewaard.

Naast het feit dat je eten tot wel jaren kunt bewaren is wecken een gezonde keuze. Je bepaalt zelf wat er in het voedsel terecht komt en hoeft niet te werken met conserveringsmiddelen. Door te werken met seizoensgroenten en -fruit hoef je ze niet te kopen in de duurdere maanden en ga je voedselverspilling tegen!

 

Fermenteren
Fermenteren is een proces waarbij micro-organismen, zoals bacteriën, schimmels en gisten, grondstoffen van een product omzetten in andere stoffen. Door de warmte en het vocht gaan die micro-organismen groeien en maken ze enzymen aan. Dit zorgt ervoor dat niet alleen de zuurgraad, maar ook bijvoorbeeld de smaak, geur en houdbaarheid verandert.

Fermenteren verandert voeding in een positieve manier. De groenten zijn beter verteerbaar en de voedingsstoffen worden beter door het lichaam opgenomen. Door het fermentatieproces bevat het veel probiotica, de goede bacteriën die de darmen stimuleren, waarvan wordt gezegd dat het goed is voor je weerstand.

 

Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.