woensdag 16 jan 2019, 00.00 - 00.00

CIRCL X M-ODE – Slow Fashionshow: Still Life

Stichting M-ODE en Circl brengen slow fashion en innovaties
400x400px

Gratis toegang

Ontwikkeld door

In samenwerking met

m-ode logo

Geïnspireerd door de gevangen schoonheid van stillevens, omarmt de fashion show ook letterlijk het “leven” van materiaal. Op woensdagavond 16 januari zullen we in samenwerking met Stichting M-ODE de collectie Still Life presenteren in Circl. Een moment om de klassieke funnel van de mode-industrie te bevragen en het hergebruik van textiel als uitgangspunt te nemen in het proces.

Met gedragen en afgedankte kleding als startpunt zal designer Jessica van Halteren een nieuwe collectie in het leven roepen. Een collectie gemaakt uit liefde en vol waardering voor materiaal. De collectie “Still Life” geeft een nieuwe kijk op mode en is een kritische reflectie op het huidige systeem. Centraal staat de vraag: Waarom is er niet altijd: “Still Life”?

Voordat het spektakel van de fashionshow begint praten we eerst met een aantal fashionpioniers over het belang van verandering in de kledingindustrie en de nieuwe manieren van kleding ontwerpen en produceren. Dit doen we onder andere met Anne Marie Rakhorst, Amber Slooten en Chiara Spruit.

Shopping Experience

Na afloop van de show kun je beneden in Circl een ‘shop’ rondje maken bij circulaire fashioninitiatieven zoals Kloffie Markt, Lebl Denim e.a. Met iedere aankoop die je doet steun je een goed doel, en draag je hoe dan ook bij aan de toekomst van onze planeet.

Over M-ODE

Stichting M-ODE ondersteunt getalenteerde Fashion Designers, Developers & Dare Devils, om duurzame en gezonde ondernemingen te creëren. Wij geloven in duurzame innovatie en een betere toekomst voor iedereen.

Talentontwikkeling en educatie zijn essentieel voor toekomstige generaties Developers & Designers. Wij realiseren de tools, seminars, coaching, workshops en evenementen, die fundamentele expertise samenbrengen op het gebied van zichtbaarheid & pers, internationale productie- en verkoopmogelijkheden, en kansen voor internationalisering en samenwerkingsverbanden.”

Beeld credits
Fotografie: Brenda Menken
Model: Ama Anim