Congressen

maandag 3 okt 2022, 13.45 - 18.00

Nationale Conferentie Brede Welvaart

Hoe versnellen we de transitie naar het sturen op Brede Welvaart in de bestuurskamer?

In samenwerking met

vno ncw
2100
Amsterdam impact
Alliander
Impact_Institute_TM-1
City deal impact ondernemen
circl-logo-zwart

In de eerste video hierboven legt Werner Schouten (directeur Impact Economy Foundation) uit wat Brede Welvaart betekent, waarom dit onderwerp belangrijk is en welke maatschappelijke uitdagingen er zijn. Kijk ook naar de andere keynotes verderop op deze pagina.

Op 3 oktober 2022 vond de allereerste Nationale Conferentie Brede Welvaart plaats in Circl. Topbestuurders en senior professionals kwamen bijeen om te praten over Brede Welvaart. De interesse is er, maar de instrumenten om maatschappelijke impact te maken zijn nog in ontwikkeling. Een reden om stil te staan bij (de opkomst van) hulpmiddelen voor het sturen op Brede Welvaart.

Koplopers van de impact economie komen aan het woord om te vertellen wie ze zijn, wat ze doen en welke instrumenten ze gebruiken. Onder leiding van dagvoorzitter Hajar Yagkoubi worden onderwerpen zoals de maatschappelijke jaarrekening, de generatietoets en impact remuneratie behandeld. De combinatie van ervaringen uit de praktijk, het delen van instrumenten en nieuw gemaakte verbindingen tussen de verschillende bestuurders, zorgen voor een stap in de goede richting naar Brede Welvaart.

Het doel van het evenement, georganiseerd door Impact Economy Foundation, VNO-NCW, Alliander, Amsterdam Impact, City Deal Impact Ondernemen en Impact Institute, is om te bouwen aan een impact economie. Het uiteindelijke doel is een economie waarin werk, innovatie en ondernemerschap bijdragen aan het creëren van Brede Welvaart voor iedereen. Dit is een economie die gebaseerd is op een brede definitie van waarde en die een positieve impact heeft op de samenleving als geheel.

Bekijk hieronder de keynotes:

Wat is de positie van een bestuurder op weg naar de Brede Welvaart? Pauline van der Meer Mohr en Hajar Yagkoubi gaan erover in gesprek.

Wat betekent het voor jouw bedrijf om te sturen op Brede Welvaart in een impact economie? Eszter en Adrian leggen het uit in hun presentatie. (ENG)

Maarten Otto deelt zijn ervaringen op de weg naar Brede Welvaart gecombineerd met de ecologische energietransitie en inclusieve energietransitie en focust op de opbrengst voor klant en maatschappij in een samenleving gericht op Brede Welvaart.

Bedrijven en overheden moeten samenwerken om welvaart te creëren voor iedereen dat is het standpunt van Paul Polman. Hoe ze dat het beste kunnen doen vertelt hij in deze keynote.