do 28 nov 2019, 22.26

Dutch Circular Leadership Conference 2019 initiatief van NieuwBestuur

Become a Master of Circular Leadership: verbreed als bestuurder je eigen inzichten, netwerk en oplossingen!
Toegang vanaf € 1950

Eén dag, één thema, 120 CEO’s, bestuurders, Dutch Future Leaders, vrijdenkers en influencers uit een diversiteit aan sectoren van NGO’s tot aan de financiële markten. Deze conferentie, Dutch Circular Leadership Conference 2019, is een Business-to-Society en het is een initiatief van NieuwBestuur. De deelnemers (zie link onderaan) werken samen aan de ‘hoe’ vraag van het leiderschap van de toekomst. Duurzaamheid, inclusiviteit en diversiteit zijn kerncomponenten. Welke leiderschapsvaardigheden zijn nodig? Welke systeemveranderingen? En hoe meet je of je succesvol bent als de financiele output niet langer leidend is, maar des te meer je geloofwaardige reputatie?

Circulair leiderschap, betekent de stem van de toekomst meenemen in de besluitvorming van nu. Oftewel het leiderschap dat op een duurzame,  ‘sustainable’  manier omgaat met de aarde en al haar stakeholders.

Dutch Circular Leadership Conference slaat de gong op Beurstrommeldag 2019

21 november 2019 “The end of linear growth. The start of Circular Leadership…’

Met hulp van 40 Amsterdamse schoolkinderen luidt Mildred Hofkes, initiatiefnemer Dutch Circular Leadership Conference, samen met Abel Koentjes, Future Circular Leader, en alle leden van het kernteam op 21 november de gong op Euronext Amsterdam. De Dutch Circular Leadership Conference gaat plaatsvinden precies een week later, op 28 november 2019  in Circl Amsterdam.

De beweging van ‘circular leadership’ is ingeluid….

Dutch Circular Leadership is een beweging die staat voor: ‘The end of linear growth. The start of Circular Leadership’. Met het slaan van de gong wordt de beweging ingeluid die op 28 november 2019 samen met 100 bestuurders, toekomstige bestuurders, gidsen en vrijdenkers verder wordt vormgegeven. De gongslag begeleidt door de trommelende Amsterdamse schoolkinderen markeert een nieuw tijdperk.  Het klimaatakkoord waaronder het Kabinet recentelijk zijn handtekening heeft gezet betekent een fundamentele verandering van onze economie in 2030.  Dat klinkt ver weg maar dat is nog slechts 3 WK’s verder. De noodzaak van de transitie van een lineaire naar een circulaire economie is voor iedereen helder. De grote vraag is HOE komen we daar. Daar is leiderschap voor nodig. Tijdens deze unieke conferentie komen honderd Nederlandse bestuurders, captains of industry en Future Leaders bij elkaar om de principes van circulair besturen en circulair leiderschap vorm te geven. Het leiderschap van de toekomst!

Circulair Leiderschap & Future Leadership 

Bij circulair leiderschap gaat het niet (alleen) om de plastic kopjes te vervangen voor mokken, of als bedrijf minder vlieguren te maken. Het gaat om het transformeren van de ‘core business’. Het gaat om het herijken van de kernwaarden. Het gaat om hoe bestuurders kansen zien in circulair handelen, deze kansen weten te vertalen en het  fundament laten zijn van een succesmodel. Het is daarbij belangrijk om niet OVER de toekomst te praten, maar MET. De Future Leaders zijn een groep van 30 high-potentials onder de 30 jaar. Zij staan al op de goede plek van Circulair Leiderschap. Voor hen is het logisch om een succesvol businessmodel te lanceren EN de aarde te beschermen.

Oproep voor het Nederlandse masterplan voor circulaire leiderschap

Bekijk hier de video.

De Dutch Circular Leadership Conference is een initiatief van het kennis & ontwikkelingsplatform NieuwBestuur en is een  business-to-society project.

Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.