ma 8 mrt 2021, 20.00 - 21.00
Online

Praat mee over het burgerberaad

Wat zijn de kansen en waar lopen we tegenaan? Wat hebben we nodig om dit te laten slagen? Het betrekken van burgers en draagvlak creëren is nu belangrijker dan ooit.

In dit Springtij Café, op maandag 8 maart, gaan we met elkaar het gesprek aan over hoe burgerparticipatie in Nederland kan worden georganiseerd.

Een burgerberaad wordt onafhankelijk georganiseerd, is transparant (zodat ook mensen die er niet aan deelnemen, er wel bij betrokken worden) en wordt geïnformeerd door experts, adviesraden en de planbureaus.

Zowel op lokaal als landelijk niveau worden belangrijke onderwerpen zoals  klimaat, biodiversiteit en energietransitie in burgerberaden besproken en maatregelen uitgewerkt.

Bewoners krijgen via burgerberaden een actieve rol in de vormgeving en uitvoering van deze maatregelen, zodat die maatregelen optimaal bij de wijk of regio passen en breed gedragen worden.

  • Harm Edens gaat in gesprek over burgerberaad en deliberatieve democratie.
  • Met Agnes Mulder (CDA) en Eva Rovers (Extinction rebellion).
  • Tine de Moor (hoogleraar Universiteit Utrecht) zet het kader van het debat met een mini college.
  • Arne Hendriks (kunstenaar en radicale ecoloog) start met een performance, waarin hij zich (op soms onnavolgbare wijze) afvraagt, waar onze obsessie met groei en de angst voor krimp vandaan komen en welke levensvatbare alternatieven er zijn voor ons huidige systeem. Al ruim 10 jaar onderzoekt hij hoe we ons laten sturen door deze ideeën en relateert dit aan het menselijk lichaam.

Geënthousiasmeerd? Meld je hier aan!

Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.