Week van de Circulaire Economie

dinsdag 7 feb 2023, 14.30 - 16.00

Panel: Full Circle – Versnellen naar een circulair systeem

In samenwerking met

PDZ

Nederland heeft als doel om het circulaire aandeel van de economie binnen zeven jaar te verdubbelen van 25% nu, naar 50% in 2030. Een gigantische opgave. Hoe gaan we dat doen?

Martijn Lopes Cardozo van Circle Economy zal het Circularity Gap Report 2023 presenteren. Hoe staat de globale economie er nu voor? En waar moeten we de komende jaren het hardst aan trekken om binnen de planetaire grenzen te blijven?

Daarover praten we door met een divers panel. Valérie van ’t Lam is als advocaat en partner milieurecht bij Stibbe expert op het gebied van Europese wet- en regelgeving. Gijs Diercks is onderzoeker bij DRIFT en past inzichten uit de transitiewetenschappen toe op de praktijk.

Mark Frederiks, directeur van Amped en Local2Local is op vele fronten in de circulaire praktijk actief. Sonny Duijn is als sectoreconoom bij ABN AMRO gespecialiseerd in circulariteit vanuit het perspectief van de bank.

Peter Gersen is co-founder van Ex’tax en pleit voor een ommezwaai van het belastingsysteem waarin de belasting op arbeid omlaag gaat en die op natuurlijke bronnen omhoog.

Dat het anders moet is duidelijk. Dat het anders kan laten drie ondernemers zien. Zij vertellen hun inspirerende verhaal, delen best practices en nemen je mee in hoe ze de grote hordes op weg naar circulariteit hebben genomen.

Week van de Circulaire Economie
Tijdens de Week van de Circulaire Economie staat de agenda bij Circl volledig in het teken van circulariteit. Op deze reekspagina hebben we alle programma's uit de Weken voor je bij elkaar gezet!
Naar reeks