Week van de Circulaire Economie

vrijdag 10 feb, 12.45 - 17.00

Purpose Winter School 2023

Onderzoek jouw rol als professional in de transitie en leer hoe je maximale impact maakt!
Circl Summer School

CIRCL - Zaal 0

In samenwerking met

THRIVE+Institute+logo

Ben jij een student / Young Professional, corporate- of ABN AMRO professional en wil jij impact maken? Dan is de Purpose Winter School iets voor jou!

Schrijf je in via de formulieren onderaan dit programma.
Je kunt dit programma alleen fysiek in Circl bijwonen.

Purpose Winter School

De Purpose Winter School is een uitdagend programma waar je aan de lippen hangt van gedreven impact makers. Ook ontmoet je andere professionals die, net zoals jij, de duurzame transitie willen versnellen. In vier korte lezingen gevolgd door een Q&A leer je hoe experts omgaan met de uitdagingen die zij tegenkomen en hoe zij te midden van complexiteit positieve impact maken. Aan de hand van prikkelende vragen ga je het gesprek aan met de andere deelnemers. Dit alles is input voor jouw persoonlijke actieplan waarmee jij het verschil gaat maken in jouw professionele rol.

Tijdens de Purpose Winter School duiken we in de diepte om de rol die complexiteit speelt in het maken, uitvoeren en behalen van impactdoelen te begrijpen. Hoe ga je hier mee om en hoe kun je je doelen blijven bereiken zonder de drang te hebben om complexe vraagstukken altijd op te lossen? We gaan actiegericht aan de slag en belichten vanuit verschillende invalshoeken lessen waarmee jij direct aan de slag gaat.

Complexiteit

Om impact te maken, heb je vaak te maken met veel verschillende mensen/groepen, belangen en systemen. Die zijn op zichzelf al ingewikkeld, maar veranderen ook nog eens continu. Complexiteit is het dynamische – en vooral oncontroleerbare –  proces van onzekerheden, maar ook een standaard onderdeel van impact maken. De vraagstukken zijn complex; complexiteit maakt dat plannen niet meer aansluiten bij de werkelijkheid en vragen van jou een andere houding om tot resultaat te komen. Complexiteit omarmen en gebruiken in jouw voordeel, maakt dat jij een echte changemaker bent.

Programma

Tijdens dit middagprogramma in de Week van de Circulaire Economie hoor, zie en ontmoet je vooraanstaande denkers. Dit zijn gerenommeerde sprekers die licht schijnen op hoe zij impact maken en de duurzame transitie versnellen. Vanuit de wetenschap, het bedrijfsleven en een regionaal impactinitiatief. De sprekers delen hun ervaringen en (concrete) lessen voor het effectief omgaan met complexiteit. Je gaat in gesprek met de sprekers en met mededeelnemers om je leerervaring te maximaliseren. Aan de hand van de korte lezingen doe je zowel theoretische als praktische kennis op omtrent complexiteitsdenken en het versnellen van de duurzame transitie. Je wordt intensief begeleid in het creëren van je persoonlijke actieplan die handvaten biedt voor je verdere professionele carrière. Aan het einde van de middag ga jij geen enkele uitdaging meer uit de weg op zowel persoonlijk als professioneel niveau.

Tijdens de aanmelding vragen wij jou om een korte motivatie in te dienen, wegens een beperkt aantal plekken. Binnen een week laten wij jou weten of je bent toegelaten of niet.

Wat jij eruit haalt

  • Je leert om complexiteit te omarmen en het te gebruiken in jouw voordeel
  • Nieuw netwerk van mede-changemakers
  • 1-op-1 sparringsmogelijkheden met de sprekers
  • Een Purpose Winter School certificaat
  • Netwerkborrel na afloop: connect met andere deelnemers en maak waardevolle en echte connecties voor nu en later!

‘De thema’s en zaken die we hier geleerd hebben kan ik aan mijn collega’s meegegeven en daarnaast ook aan klanten. Hier zie ik dus een rol voor mezelf weggelegd. Ik moet ook wel zeggen dat ik tijdens de Purpose Summer School echt als mens aan ben gegaan en dat ik heb nagedacht over hoe ik als persoon zelf een kleine verandering kan starten en daarmee nog meer mensen kan bereiken.’

Simone Jansen, Head of CCP entrepreneur ABN AMRO |Retail, Corporate Banking, Private Banking

‘Ik liep bij de Purpose Summer School weg met datgene waar ik voor kwam: heel veel inspiratie, een nieuwe taal en inzichten om versnelling teweeg te brengen, te verbinden en ook om andere te kunnen inspireren.’

Josephine de Zwaan, toezichthouder o.a. Fairphone, Triodos Bank en register Code Sociale Ondernemingen | Non executive board member van Avans Hogeschool

Bekijk hier de aftermovie van de Purpose Summer School 2022:

 

Week van de Circulaire Economie
Tijdens de Week van de Circulaire Economie staat de agenda bij Circl volledig in het teken van circulariteit. Op deze reekspagina hebben we alle programma's uit de Weken voor je bij elkaar gezet!
Naar reeks