English
vr 17 mei 2019, 17.00 - 19.00 uur

Q&A Tentoonstelling Eleven Women

Openhartig interview tussen schrijver, curator en kunstcriticus Hans den Hartog Jager & Helen Verhoeven, winnaar ABN AMRO Kunstprijs
Gratis, extern reserveren

Hans den Hartog Jager gaat met Verhoeven in gesprek over ‘Eleven Women’ en de rol van de vrouw in haar werk. Daarnaast spreken ze over de ontwikkeling, diversiteit en achtergrond van haar nieuwste werk, over het al dan niet autobiografische karakter ervan en over thema’s als macht, religie, surrealisme en absurditeit waar Verhoeven in haar werk aan refereert. Voor en na het interview is er gelegenheid de presentatie ‘Eleven Women’ te bekijken. Maria Barnas schreef in reactie op het nieuwe werk van Helen Verhoeven in de Hermitage twee gedichten die ze tijdens dit programma zal voordragen.

Laat je inspireren en meld je aan via de button 'aanmelden'!

Helen Verhoeven

Helen Verhoeven (Leiden, 1974) is de winnaar van de ABN AMRO Kunstprijs 2018. Onlangs openden, als onderdeel van de kunstprijs, haar tentoonstelling ‘Schamerkat’ in de Hermitage Amsterdam en de presentatie ‘Eleven Women’ in Circl.ART. ‘Eleven Women’ geeft aan de hand van diverse bruiklenen een overzicht van de ontwikkelingen in Verhoevens werk van de afgelopen tien jaar. Hierin toont ze het veranderlijke beeld van de vrouw, die afwisselend dader en slachtoffer is, maar ook lustobject, verleidster, moeder en madonna. In Verhoevens schilderijen zijn de grenzen diffuus. In deze presentatie bekijkt ze het klassieke en universele thema van het beeld van de vrouw vanuit een nieuw perspectief.

Hans den Hartog Jager

Hans den Hartog Jager (Herveld, 1968) is schrijver, curator en kunstcriticus. Hij treedt op als interviewer en recensent voor radio en televisie. Momenteel is de door hem samengestelde tentoonstelling ‘Vrijheid –de vijftig Nederlandse kernkunstwerken vanaf 1968’ te zien in Museum de Fundatie in Zwolle.

Maria Barnas

Maria Barnas (Hoorn, 1973) is schrijver, dichter en beeldend kunstenaar. Ze publiceerde verschillende romans en dichtbundels en schrijft regelmatig over beeldende kunst en literatuur. In reactie op het nieuwe werk van Helen Verhoeven in de Hermitage maakte ze twee gedichten die werden gepubliceerd in de begeleidende catalogus ‘Schamerkat’.

Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.