Workshops Week van de Circulaire Economie
di 7 feb, 13.30 - 14.30
CIRCL - Zaal 4

Radicale innovatie in een crisissituatie

Ingrijpen op systeemniveau om kansen te creëren voor een duurzame toekomst
Gratis toegang

Wist je dat een bacteriekolonie sneller muteert wanneer zij onder druk staat? De wereldwijde crisissen stapelen zich op in ons voedselsysteem, de energievoorziening, beschikbaarheid van grondstoffen en vooral in de natuur. We moeten sneller innoveren voor een duurzame toekomst. Maar hoe doen we dat?

De workshop is vol, er zijn helaas geen plekken meer vrij. Het is ook mogelijk de training “Radicale innovatie in een crisissituatie” bij te wonen in De Groene Afslag. Klik op deze link voor meer informatie. 

In deze workshop inspireren we je met verschillende perspectieven op innovatie:

  • Systeemdenken: een systeem komt niet uit zichzelf in beweging maar bewaart liever de status quo. Hoe kan je wel verandering tot stand brengen? Aan welke knoppen kan je draaien om systemen in beweging te krijgen? Welke kansen ontstaan er dan?
  • Lessen uit de natuur: voorbeelden van innovatieve patronen zoals de oersoep, koraalriffen en bacteriekolonies onder druk.
  • Lessen uit ons eigen verleden: elementen uit de gedragspsychologie zoals de kracht van urgentie, de impact van angst, growth & benefit mindset
  • Moderne technieken als human centered design, lean startup en rapid prototyping om innovatie te bevorderen.

We helpen je om inspiratie te vertalen naar concrete acties, waarmee je direct aan de slag kan. Innovatie is uiteindelijk een kwestie van doen!

Je kunt dit programma alleen fysiek in Circl bijwonen.

Week van de Circulaire Economie
Bekijk meer
Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.