Week van de Circulaire Economie

woensdag 9 feb 2022, 09.00 - 10.30

Re-value | Minder werk, meer waarde – Circulariteit in een kenniseconomie

De natuur als hét voorbeeld voor effectief omgaan met intellectueel kapitaal

Gratis toegang

Livestream

Bij een Circulaire Economie denken we eigenlijk automatisch aan kringlopen van materiële waarde. Maar hoe zit het met immateriële assets, zoals inzichten, ideeën en processen? In een kenniseconomie gaat ook kapitaal verloren. Denk bijvoorbeeld aan goede ideeën die zijn ontstaan tijdens een verloren aanbesteding/pitch. En we kennen allemaal de uitgewerkte jaarplannen en andere ideeën die op de plank blijven liggen. Maar het kan ook gaan om data die worden verzameld, maar niet (voldoende) gebruikt. Kortom, organisaties gaan niet altijd effectief om met human - en intellectual resources. Dit heeft o.a. als gevolg dat output slechter wordt, er mensen uitvallen en talent moeilijker te behouden is.

Kijk hier een samenvatting van de workshop terug:

Inspiratie uit de natuur

De natuur is hét voorbeeld van waardecreatie en effectief omgaan met resources. De 3,8 miljard jaar ervaring van de natuur leert ons dat je niet altijd harder hoeft te werken voor een beter (financieel) resultaat. Je kunt vaak meer (commerciële) waarde halen uit bestaande assets. En ballast loslaten.

Re-value helpt teams en organisaties meer waarde te halen uit minder werk. Het programma combineert Agile en Lean technieken, Circulair denken en voorbeelden uit de natuurlijke wereld (biomimicry). Ervaar de kracht van deze unieke combinatie van technieken tijdens de kennismakingsworkshop.

Let op: Er is plek voor 25 personen.

Week van de Circulaire Economie
Tijdens de Week van de Circulaire Economie staat de agenda bij Circl volledig in het teken van circulariteit. Op deze reekspagina hebben we alle programma's uit de Weken voor je bij elkaar gezet!
Naar reeks