Week van de Circulaire Economie
wo 8 feb, 12.00 - 13.30
CIRCL

Regie in de Circulaire Economie

Hoe versterk je ketensamenwerking voor het versnellen van de circulaire economie?
Gratis toegang

De circulaire economie is een opwindend nieuw paradigma dat belooft afval te elimineren en onze negatieve impact op het milieu te verminderen. Een opgave die alleen lukt als we collectief de schouders eronder zetten. Op woensdag 8 februari tijdens de week van de circulaire economie zullen wij onderzoeken hoe verschillende bedrijven kunnen samenwerken om een duurzamere toekomst te creëren en tegelijkertijd hun resultaat te verbeteren.

De circulaire economie is in opmars. Dat blijkt uit de verschillende initiatieven die her en der opduiken. De circulaire economie vraagt om systeemtransformatie. Bedrijven zouden zich niet langer alleen meer moeten richten op individueel financieel gewin, maar op het optimaliseren van het gehele systeem. Een systeem waar iedereen mee kan werken en onderdeel van is.

Vanwege de huidige geopolitieke dynamiek en verstoorde toeleveringsketens, is het júíst nu van belang dat partijen binnen de keten met elkaar optrekken in plaats van met elkaar te concurreren. Maar onze samenleving is sterk gepolariseerd, zowel politiek als op het gebied van milieu en natuur, wat een samenwerking bemoeilijkt.

We kijken naar oplossingen om iedereen weer dichterbij elkaar te brengen, zodat we iedereen meekrijgen op de weg naar de circulaire economie. De transitie naar een duurzame, circulaire economie vergt immers samenwerking vanuit alle lagen van de maatschappij, tussen én binnen organisaties.

Bij welke partij ligt de verantwoordelijkheid? Waar ligt de regie?

Week van de Circulaire Economie
Bekijk meer
Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.