donderdag 26 jan 2023, 11.45 - 14.00

Sailors for Sustainability

Zeilers Ivar Smits en Floris van Hees vertellen in Circl over hun opgedane ervaringen voor een duurzamere wereld!
Sailors for sustainability

Gratis toegang

CIRCL

Klimaatontwrichting, biodiversiteitsverlies, vervuiling, toenemende sociale ongelijkheid. Dat de mensheid zich in een existentiële ecologische en sociale crisis bevindt, wordt steeds duidelijker. Maar wat kunnen we eraan doen? Floris van Hees (1978) en Ivar Smits (1974) zegden hun banen op en vertrokken in 2016 uit Amsterdam met hun gerenoveerde zeilschip Lucipara 2. Hun missie: als Sailors for Sustainability op zoek gaan naar oplossingen die een ecologisch houdbare en sociaal rechtvaardige samenleving dichterbij brengen.

Ruim zes jaar later hebben ze vier continenten en 29 landen bezocht en 60 “duurzame oplossingen” gedocumenteerd. Ze zagen hoe mensen over de hele wereld invulling geven aan de UN Sustainable Development Goals en de circular economyde-growthregenerative farming, renewable energy, en climate justice succesvol in de praktijk brengen.

Floris en Ivar laten hun zeilschip tijdelijk in Zuid-Afrika achter en geven op donderdag 26 januari een lunchpresentatie in Circl over hun reis en bevindingen tot nu toe. Ze delen hun unieke verhaal vol bezinning, persoonlijke transformatie, verrassende ontdekkingen, zeilavonturen, duurzaamheid en hoop. Bovenal zal de lezing een inspiratiebron zijn voor de koers van de mensheid als geheel en concrete tips bevatten voor iedereen die een steentje wil bijdragen aan een duurzame toekomst.