woensdag 26 sep 2018, 12.00

Tai Chi op de Rooftop

Elke woensdag kun je kennismaken met de gezondheidsvoordelen van Tai Chi
Tai Chi Chuan

Gratis toegang

Tai Chi is eigenlijk een interne krijgskunst, een manifestatie van de mens in harmonie met zijn omgeving. Overal ter wereld wordt Tai Chi beoefend om stress te verminderen, te ontspannen en gezond te blijven. Innerlijke rust, balans en herstel, mentale en fysieke weerbaarheid; een gezonde geest in een gezond lichaam voor een lang leven is een streven waar we in ons hedendaagse drukke en stressvolle bestaan baat bij kunnen hebben. Binnen de Chinese (Daoistische) cultuur zijn taijiquan en qigong eeuwenoude filosofieën die door jong en oud beoefend worden. Het is inmiddels ook wetenschappelijk bewezen dat het positieve uitwerking heeft op fysiek en mentaal vlak. Iedere woensdag organiseert High Five op de rooftop van Circl een gratis. Tai Chi les.

Aanmelden

Wij mogen via Circl 4 gratis plekken weggeven, je kunt je plek voor de les reserveren via de button links bovenin. Als je lid bent van High Five fitness kun je inloggen en een les reserveren via: https://hm.highfive.nl/login.aspx

Wil je meer lessen van High Five Fitness volgen? https://abngustavmahler.highfive.fit

Taijiquan is een eeuwenoude internal martial art en kenmerkt zich door de trage, vloeiende en gracieuze aaneensluitende bewegingen die ‘de vorm’ worden genoemd; lichaam en geest zijn één en in dit bewustwordingsproces ontwikkel je een alerte ontspanning, de ademhaling komt tot rust en energie stroomt door het hele lichaam.

Qigong betekent vrij vertaald ‘het cultiveren van levensenergie’ (chi) en leer je ook in vaststaande patronen een specifieke vorm aan. De rek- en strekoefeningen voor de specifieke meridianen, organen en lichaamsdelen, in combinatie met een goede ademhaling, zorgen voor het in balans brengen en verbinden van lichaam en geest.