Tentoonstelling
22 aug 2022 - 27 aug 2022
CIRCL

Tentoonstelling: ‘AANGENAAM! Ontmoetingen in Zuid’

12 bijzondere ontmoetingen tussen buurtbewoners

De expositie toont twaalf bijzondere ontmoetingen tussen oude en nieuwe bewoners van Buitenveldert en de Zuidas en is een uitgelezen kans om anderen te inspireren hier ook voor open te staan. Op deze manier wordt het gemeenschapsgevoel in de buurt gestimuleerd. In samenwerking met de gemeente Amsterdam en in opdracht van stichting Open mind heeft journalist Lara Aerts de verhalen in teksten gegoten en maakte fotograaf/kunstenaar Ernst Coppejans de 12 portretten van de bewoners. De portretten en verhalen zijn vormgegeven in een reizende binnen-tentoonstelling om de sociale cohesie in de buurt te verbeteren. 

De tentoonstelling is gratis, aanmelden is niet nodig.

Jongeren, nieuwkomers en oudere bewoners leven allemaal samen in Buitenveldert. De buurt is de laatste jaren qua samenstelling flink veranderd. Expats, jonge families en een groep ongedocumenteerden hebben hun intrede gedaan. Ook nieuwe bewoners van de Zuidas zijn deel geworden van de buurt. Hoe ervaren de bewoners dat, kennen zij elkaar? Voelen ze zich welkom en deel van de buurt?

Twaalf ontmoetingen tussen oude en nieuwe bewoners van Buitenveldert en de Zuidas hebben plaatsgevonden. Onder het genot van koffie en taart zijn er tal van enthousiaste ideeën voor de buurt en persoonlijke ervaringen uitgewisseld. De behoefte aan verbondenheid is veelal naar voren gekomen, maar hoe hier invulling aan te geven bleek soms nog een zoektocht te zijn.

 

Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.