Tentoonstelling

dinsdag 18 okt 2022 t/m vrijdag 23 dec 2022

Tentoonstelling: MAIM

MAIM Amsterdam etaleert unieke kunstwerken op het circulaire paviljoen op de Amsterdamse Zuidas
IMG_4236 2

CIRCL

Vanaf 18 oktober zijn kunstwerken van het eigentijdse kunst label MAIM Amsterdam te bewonderen in Circl, een spraakmakend gebouw van ABN AMRO dat volgens duurzame en circulaire principes is gebouwd.

De expositie is elke dag te bezichtigen tussen 08:00 - 18:00, is vrij toegankelijk en gratis. Aanmelden is niet nodig.

“Ik wil mij niet binden aan standaard relaties tussen de ontoegankelijke galerie en kunstenaar”,zegt Christian Ibink, eigenaar van MAIM,“Kunst is voor iedereen. Daarom vind ik het geweldig dat mijn werk in Circl te zien is. Het is een ontmoetingsplaats waar je nieuwe inspiratie kunt opdoen op het gebied van duurzaamheid. Het is dus de ideale plek om circulaire kunst te ervaren en samen in beweging te komen voor een duurzame wereld.”

Mission Possible
Het jonge kunst label MAIM (My Art is Mine) vindt dat het tijd is om de tradities van de kunstwereld te doorbreken en ruimte te maken voor een nieuwe innovatieve generatie. Het is voor Ibink dan ook een enorme eer om zijn werk te kunnen exposeren in Circl, zeker gezien hun gedeelde missie om duurzaamheid op verschillende vlakken bespreekbaar te maken en toe te passen. Met MAIM Solar laat Ibink zien dat dit mogelijk is. De expositie is van 18 oktober t/m 23 december te zien in Circl.

MAIM Solar: From Scrapyard to Fine art
Met de natuur en landschappen als inspiratiebron wil MAIM Amsterdam impact maken in de wereld van de reststromen. Het team heeft een innovatieve manier gevonden om zonnepanelen te upcyclen zonder uitstoot van Co2, door ze als canvas te gebruiken voor een kunstwerk. Met MAIM Solar introduceren ze als eerste in Europa hoogwaardige circulaire kunst.

Met de natuur en landschappen als inspiratiebron maken ze impact in de wereld van de reststromen en de grote recycling opgave die de zonnepanelen industrie nog te wachten staat. Door zonnepanelen waarvan de levensduur voorbij is te transformeren tot unieke kunstobjecten. Hoogwaardig recyclen van een oud zonnepaneel is namelijk nog niet mogelijk. Het kost nu zo’n 12 kilo aan Co2 om te recyclen en er gaan kostbare materialen verloren. Door het gebruiken van deze zonnepanelen als canvas wordt er dus ongeveer 12 kilo Co2 per kunstwerk bespaard. In hun missie hebben ze al 650 kilo Co2 weten te besparen.

Christian Ibink
Ibink had nooit verwacht zijn eigen kunstlabel te bezitten. Hij vond de kunstwereld maar stoffig, ouderwets en iets voor ingewijden. Met zijn eigen kunstlabel MAIM is hij nu toch deel geworden van de kunstwereld, maar dan wel van de nieuwe innovatieve generatie. Met een kunstlabel van jonge designers voor de nieuwe generatie kunstliefhebbers, doorbreekt hij de conservatieve orde.

Waar Ibink in eerste instantie verkocht aan vrienden en kennissen, verhuurt hij inmiddels zijn werk aan bedrijven, heeft hij naast MAIM Solar ook een exclusieve lijn uitgebracht en een permanente expositie ruimte weten te bemachtigen bij de bekendere co-working spaces van de stad – B Amsterdam – waar bedrijven als Budbee en Easee ook voet aan de grond hebben gehad. Best indrukwekkend als beginnend kunstenaar.