do 29 nov 2018, 14.00
Event space

Tour de Art

Kunstrondleiding: ontdek de bijzondere verhalen achter de werken
Gratis, extern reserveren

In Circl heeft kunst een verbindende en inspirerende rol. Kunst is voortdurend in beweging. Kunstenaars weten onconventionele verbindingen te leggen, durven te dromen en voelen als seismografen van onze tijd eerder aan wat er in de wereld speelt. Een vooruitziende blik en een vrije manier van denken liggen aan de basis van de circulaire economie.

In de basement van Circl wordt werk uit de ABN AMRO-kunst en historische collectie tentoongesteld. In deze presentatie is werk van jong en aankomend talent gecombineerd met dat van bekende, meer gevestigde kunstenaars. De keuze van de werken is losjes gegroepeerd rondom het thema ‘circulariteit’ en de voortdurende spanning tussen natuur en cultuur.

De opstelling wordt gecombineerd met verschillende objecten uit het bankverleden die op een creatieve manier zijn ingezet, of gerecycled, geheel in lijn met de duurzame uitgangspunten van Circl: tot balies omgevormde tombstones of archiefkisten, historische aandelen als wandversiering of oude gevelletters met een nieuwe boodschap.

Circl.ART

De Koeweitse kunstenaar Monira Al Qadiri (1983) voert je met Circl.ART, de kunstprojectruimte van ABN AMRO, mee naar een raadselachtige wereld. Ondertussen stelt ze relevante vragen over aardolie, rijkdom, duurzaamheid en identiteit. Daarmee sluit ze aan bij een belangrijke kerngedachte van ABN AMRO, waarin de focus ligt op duurzaamheid en circulaire economie. De tentoonstelling verwijst naar aardolie als bron van rijkdom met als tegenstelling het feit dat het niet langer verantwoord is de aarde uit te putten. Wat betekent het voor de wereld als we deze fossiele brandstof vaarwel zeggen? En wat betekent dat voor Koeweit, dat niet alleen zijn welvaart, maar ook zijn identiteit aan aardolie ontleent?

De presentatie Reservoir Bits is onderdeel van Get Lost – art route. Get Lost koppelt jonge, veelbelovende kunstenaars koppelt aan bedrijven op en rondom de Zuidas. Zo worden beiden – in de confrontatie – uit hun comfortzone getild en ontstaan er nieuwe perspectieven. De Get Lost – art route met kunstvormen in 13 openbare ruimtes laat je als bezoeker verdwalen. De werken prikkelen, zetten aan het denken. Het biedt de kunstenaars een breder podium en bezoekers van de Zuidas een kennismaking met nieuw talent. In deze tweede editie reflecteren kunstenaars op de ‘Code of Conduct’, de kernwaarden van een bedrijf.

 We verzamelen bij de balie op de begane grond in Circl. De kunstrondleiding duurt ongeveer een uur en is op verschillende data te volgen, kijk in de agenda voor de andere dagen.
Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.