English
wo 20 feb 2019, 14.00
Event space

Tour de Art

Kunstrondleiding: ontdek de bijzondere verhalen achter de werken
Gratis, extern reserveren

In Circl heeft kunst een verbindende en inspirerende rol. Kunst is voortdurend in beweging. Kunstenaars weten onconventionele verbindingen te leggen, durven te dromen en voelen als seismografen van onze tijd eerder aan wat er in de wereld speelt. Een vooruitziende blik en een vrije manier van denken liggen aan de basis van de circulaire economie.

In de basement van Circl wordt werk uit de ABN AMRO-kunst en historische collectie tentoongesteld. In deze presentatie is werk van jong en aankomend talent gecombineerd met dat van bekende, meer gevestigde kunstenaars. De keuze van de werken is losjes gegroepeerd rondom het thema ‘circulariteit’ en de voortdurende spanning tussen natuur en cultuur.

De opstelling wordt gecombineerd met verschillende objecten uit het bankverleden die op een creatieve manier zijn ingezet, of gerecycled, geheel in lijn met de duurzame uitgangspunten van Circl: tot balies omgevormde tombstones of archiefkisten, historische aandelen als wandversiering of oude gevelletters met een nieuwe boodschap.

Circl.ART

Van 11 oktober 2018 t/m 11 januari 2019 is de groepstentoonstelling ‘Natural’ Constructions te zien in Circl.ART. ‘Natural’ Constructions toont een selectie recente aankopen uit de ABN AMRO Kunstcollectie van werk van kunstenaars die op verschillende manieren refereren aan de maakbare wereld en aan de vraag hoe en of we die in stand moeten houden. Ze benadrukken de scheiding tussen natuur en cultuur ‒ die zelden zo diffuus was ‒ en laten zien hoe we de natuur met geavanceerde technologie proberen te beheersen. De werken houden een spiegel voor op het moment dat we dreigen weg te dromen in een schijnbaar ongerept paradijs.

 We verzamelen bij de balie op de begane grond in Circl. De kunstrondleiding duurt ongeveer een uur en is op verschillende data te volgen, kijk in de agenda voor de andere dagen.
Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.