do 18 okt 2018, 16.00

Trash to Treasure: Talks

Designers & kunstenaars vertellen over de waarde van materialen en innovaties in design. Hoe zorgen we ervoor Dutch Design & Art duurzaam wordt?
Gratis toegang

Design weerspiegelt de veranderingen en ontwikkelingen in onze samenleving. Op de Dutch Design Week is er dit jaar een groeiend bewustzijn op het gebied van duurzaamheid en circulariteit. Pionierende Nederlandse designers en kunstenaars maken steeds vaker gebruik van restproducten en zijn zich bewust van de impact van de materialen. In Trash To Treasure exposeren een aantal van deze Dutch designers en kunstenaars die erin slagen om duurzaamheid te integreren in hun ontwerpen zonder in te leveren op esthetiek. Tijdens dit programma vertellen designers Dirk Kooij, Florentijn de Boer en Stefan Gross over over hun visie op ontwerpen in de toekomst, materialen en duurzaamheid. Kom meepraten over de maatschappelijk impact van design en leer anders kijken naar de waarde van materialen en (her)gebruik hiervan!

Een duurzaam interieur

Heb jij inspiratie nodig om je eigen interieur te verduurzamen? Je maakt tijdens dit programma kennis met bijzondere ontwerpers & kunstenaars. Voor veel consumenten is duurzaamheid over het algemeen niet leidend bij de aanschaf van producten. Designers moeten dan ook hun verantwoordelijkheid nemen om productieprocessen zo verantwoord en duurzaam mogelijk in te richten. Hoe doe je dat precies en hoe zorg je dat materialen hun waarde behouden aan de eind van de lifecycle? Waar moet je op letten als consument?

Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.