In nieuwbouwprojecten speelt duurzaamheid een steeds grotere rol. Innovaties volgen elkaar in rap tempo op. De noodzaak is er om een stap verder te gaan en te kijken hoe gebouwen passen in de nieuwe circulaire economie. We recyclen en we downcyclen, maar circulair bouwen of upcyclen, waarbij de elementen hun waarde behouden of zelfs in waarde worden vermeerderd, is nog niet standaard. Niet zo gek. Zolang de elementen bij de bouw stevig aan elkaar vast worden gepurd, gelijmd, gelast en gemetseld wordt echt circulair bouwen behoorlijk lastig gemaakt. Daarentegen zijn circulaire bouwmaterialen steeds vaker voor handen. Naast circulair beton en gipsplaten lanceerde New Horizon Urban Mining tijdens Dutch Design Week 2018 een circulaire bitumen dakbaan.
Met in dit programma onder anderen

Hennes De Ridder
Hoogleraar Integraal Ontwerpen, TU Delft

Petran van Heel
Director ESG | Colliers International / Celebes Consultancy

Erik Koremans
Directeur New Horizon Material Balance

Bauke Geuzebroek
Manager Techniek & Akademie, Knauf

Jeroen van Mechelen
Architect

Max Brobbel
Architect en mede-eigenaar BILT

Sabine Rau-Oberhuber
Co-founder Turntoo
Hoe maken we demonteren in de bouw aantrekkelijk? Wat doen architecten, projectontwikkelaars en bouwbedrijven al op het gebied van flexibel en modulair bouwen? En hoe werken we samen met de financiële wereld aan een sluitende businesscase?
Kijk & lees meer
Alle materialen die nodig waren voor het maken van de People’s Pavilion zijn geleend. Heipalen, houten balken, gevelelementen, glazen dak, plastic bekleding, verlichting. Na het gebruik zijn ze weer heel en ongeschonden teruggegeven aan de eigenaren.
Knauf levert hybride circulaire wandsystemen
https://www.youtube.com/watch?v=Of0R35ls6Jg&feature=youtu.be