do 17 jan 2019, 09.22

Praktijksessie: Verdienmodellen van de Circulaire Economie

Aan de slag met experts om de volgende stap in circulaire verdienmodellen uit te werken
Gratis toegang

De media schrijven er veel over en steeds meer mensen hebben de circulaire economie op hun netvlies en agenda staan; maar hoe begin je met jouw ideeën? Tijdens de Week van de Circulaire Economie gaan we met elkaar in de actiemodus en vergroten we de groep circulaire pioniers. Circl is het hoofdkwartier van de Week van de Circulaire Economie. Tijdens deze week organsiseren we events en workshops die helpen om te beginnen met circulair ondernemen of juist de tools geven om de volgende stappen te zetten op weg naar een circulair bedrijfsmodel. Wie neem jij mee in jouw volgende stap richting de circulaire economie?

Bedrijven hebben vergelijkbare dilemma’s waardoor ze soms niet verder komen of aarzelen om te beginnen met circulair ondernemen. Zo is er behoefte aan nieuwe vormen van samenwerkingen, afspraken, regels, andere vormen van financiering én nieuwe verdienmodellen. Tijdens de Week van de Circulaire Economie, op donderdag 17 januari, gaan we samen met adviseurs, experts, pioniers, financiers aan de slag om in werksessies verschillende dilemma’s rondom circulaire verdienmodellen te identificeren en uit te werken.

PROGRAMMA

We beginnen met een plenair gedeelte waarin we de diepte in gaan rondom de theorie en praktijk, over de dilemma’s en uitdagingen van circulair organiseren/opereren, de risico’s van doorgaan met lineaire verdienmodellen en best practises van bedrijven die reeds al heel circulair zijn. Vervolgens kun je kiezen uit 1 van de volgende 6 workshops;

1. Waardecreatie
2. Proposities van verdienstelijking/Product As A Service
3. Juridische aspecten van circulaire diensten
4. Business Innovation Workshop
5. Hergebruik materialen/materialen paspoort
6. Ketensamenwerking

Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.