zaterdag 5 okt 2019, 20.18

Weekend van de Wetenschap: CirclLab

CirclLab zoekt jonge onderzoekers!
CIRCL-Openingsweek-woensdag-130

CIRCL - Event Space

Ontwikkeld door

In samenwerking met

Taartrovers

Het Weekend van de Wetenschap komt er weer aan! Ook dit jaar zijn wij bij CIRCL weer op zoek naar jonge onderzoekers die helemaal los kunnen gaan bij CirclLab!

Bij CIRCL staat de circulaire samenleving centraal, en draait alles om het positief hergebruiken van materialen. Op zaterdag 5 oktober kunnen kinderen met hun ouders op een speelse en onderzoekende manier ontdekken wat dit betekent. Het is niet alleen leuk om te doen, maar ook ontzettend leerzaam! Je zult merken dat je kind maar ook jijzelf als ouder bewuster wordt van de mogelijkheden om zelf een bijdrage te leveren aan een circulaire samenleving!

De handen gaan ook deze editie weer uit de mouwen. Zo staat het onderdeel Soopie op het programma. We maken zelf zeep van koffiedrab en geurstoffen als sinaasappelschillen, lavendel, of citroenschillen en rozemarijn. De korreltjes van koffie werken als een scrub, wat je huid schoon en zacht maakt. Bovendien heeft koffiedik een neutraliserende werking, waardoor nare luchtjes verdwijnen. De sinaasappelschillen in de zeep zorgen vervolgens voor een mooie kleur en geur. Een sinaasappelschil heeft ook een ontvettende kracht en het is goed voor je huid.

Bij het onderdeel Kromkommers in de pot leren de kinderen zelf fermenteren met restgroenten als komkommers, witte kool en bietjes! Ze vullen een schone pot met gesneden groenten, kruiden, zout en water en stoppen dit eenmaal thuis in de ijskast. Na een paar dagen is het klaar om van te smullen, of voor voorraad tijdens de winter!

Tijdens Weef Mee gaan de kinderen samen aan de slag om een groot kleed te weven van oud textiel. Tot slot is er ook een Afvalsafari waarbij we op ontdekkingstocht gaan in CIRCL (11.30u, 13.00u, 14.30u) en je ook alles hoort over hergebruik en de circulaire economie.

Kortom, er is genoeg te doen en te leren en we hopen jullie dan ook dit jaar weer te verwelkomen bij CIRCL tijdens de weekend van de wetenschap!

De deuren zijn geopend van 11:00 tot 16:00 uur. Het is een vrije inloop, je hoeft jezelf dus niet aan te melden. Hopelijk mogen we jou op 5 oktober verwelkomen, tot dan!